Waar is de bekende filmschool?

Onze literaire reispuzzel.

Vanaf een fictief, magische verhaal van invloed op veel van wat Volker Gerling leren om afbeeldingen in zijn boek lopen door hen te vertellen uitvoering rond. Maar Gerling is altijd dicht bij de mensen met zijn reisverslagen. Zijn grote gave is om op een stille, ondramatische manier over zijn ontmoetingen te praten. Op deze manier ontwikkelen zijn verhalen een heel speciale poëzie.Gerling schrijft over zijn wandeling van Berlijn naar Basel. Hij deed het echt. Net als de jongleurs en microartiesten ging hij op pad om de mensen te vermaken. Voor Gerling, die aan een beroemde filmacademie in de buurt van Berlijn studeerde, is de enige professionele flip-bookfotograaf van Duitsland. Het bijzondere is dat hij zonder geld vertrekt. Leeft op de weg van wat mensen hem geven voor zijn flip-book presentaties. Hij is dus vrij, maar ook bevrijd. Omdat hij keer op keer zichzelf moet overwinnen om mensen in cafés of markten te adresseren.Het is niet zo moeilijk om er enthousiast over te worden. Het is waarschijnlijk deze eenvoud in tijden van apps en smartphones die veel mensen verbluft en fascineert een paar dozijn foto's snel bewegen tussen hun vingers naar een kleine film. Dit ontwaakt met zoveel herinneringen en een bijna kinderlijk enthousiasme. Gerling ervaart heel verschillende reacties op zijn uitvoeringen en zijn manier van reizen. Sommige anekdotes die hij vertelt lijken alledaags, anderen raken elkaar (zoals die rond de heer Börner, wiens vrouw stervende is) of eng (zoals die rond de rare galeriehouder Girgi).

Het boek biedt interessante inzichten in hoe je je voelt op de weg, te voet bij slecht weer, zonder geld, een plek om te verblijven of garanties.De vraag: Waar is de beroemde filmschool?Tombola: Hoe het werktStuur je oplossing tot maandag 16. December 2013 Raufeld media, wachtwoord: Travel puzzels Paul-Lincke-Ufer 42/43, 10999 Berlin. Of per e-mail naar: reiseraetsel@raufeld. dede resolutie van vorig weekPele voor vele jaren voor FC Santos speelde in de Braziliaanse staat São Paulo
We zijn het weggevenonder alle juiste inzendingen, de in de puzzel beschreven boek: leren om beelden te lopen doordat ze rond door Volker Gerling uitgevoerd. Gepubliceerd door Metrolit Verlag, 256 pagina's, 18,99 euro.

Mogelijk gemaakt door Blogger.