Zuid-Afrika wil avonturiers lokken

a Op weg naar de wildernis: in de provincie Noordkaap bij Namibië krijgen avonturiers in Zuid-Afrika snel waar voor hun geld - bijvoorbeeld tijdens duintochten.

Kruger National Park en Kaapstad - dit zijn twee plaatsen die een toerist verlaat om naar Zuid-Afrika te reizen. Maar Zuid-Afrika heeft meer te bieden, zegt de minister van toerisme van het land.Zuid-Afrika is een populaire bestemming geworden voor Duitse toeristen - ze komen speciaal voor een safari en een reis naar Kaapstad. Maar Zuid-Afrika is meer dan safari, zei Zuid-Afrikaanse minister van Toerisme Marthinus van Schalkwyk op de ITB in Berlijn (openbare dagen: 8-9 maart). Het land wil zich daarom meer richten op avontuur en cultureel toerisme. En meer zakenreizigers aantrekken: er worden bijvoorbeeld investeringen gedaan in Johannesburg en Kaapstad in congrescentra. Schalkwyk zei dat we ons in dezelfde tijdzone bevinden als Europa en slechts één nachtvlucht verwijderd zijn.Voor Zuid-Afrika is Duitsland de belangrijkste internationale markt na de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Vorig jaar heeft de boekstuknummers steeg van januari tot oktober met 14,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, een totaal van meer dan 230.000 Duitse kwam naar Zuid-Afrika. Duitse toeristen houden van het landschap, de natuur, Schalkwyk.zei dus ze zijn niet in de toekomst beperkt tot het Kruger National Park en Cape Town, het land investeert in toerisme in andere regio's te bezoeken. De oostelijke provincie KwaZulu-Natal is veel beter bekend voor de binnenlandse toerisme. In de toekomst zullen meer internationale gasten er naartoe te reizen. In de Noordkaap in de buurt van Namibië zullen avonturiers en actieve vakantiegangers in de toekomst waar voor hun geld krijgen, aldus Schaklwyk. We hebben de aantrekkingskracht van avontuurlijk toerisme al lang onderschat, erkent de minister. Dat zou nu moeten veranderen - bijvoorbeeld met duintours of mountainbiken.

Maar ook voor toeristen in de voetsporen van Nelson Mandela wil het land binnenkort meer bieden. In april komt een overeenkomstig pakketaanbod op de markt. Na de dood van Mandela in december vorig jaar, willen veel mensen zien waar de voormalige president is opgegroeid en waar hij gevangen werd gehouden. Schalkwyk adviseert toeristen die willen wandelen in de voetsporen van Mandela aan het Nelson Mandela Centre of Memory in Johannesburg, die onlangs werd uitgebreid te bezoeken.Website ITBWebsite Nelson Mandela Foundation

Mogelijk gemaakt door Blogger.