Jeugdherbergen zijn 100

100 jaar geleden werd de eerste permanente jeugdherberg geopend. Sommige mensen herinneren zich een ouderlijk huis dat er net zo oud uitzag. Maar het imago van de hostels verandert succesvol. di De aantrekkelijk gelegen jeugdherberg in Thale biedt, net als vele andere huizen, ook familiekamers.

De cijfers spreken voor zich: het aantal leden van de Duitse Youth Hostel Association (DJH) steeg met 62.000 naar 2,3 miljoen in 2013 en bereikte een recordhoogte voor het zesde jaar op rij. De chief executive officer van de DJH, Bernd Dohn, zegt in Bielefeld.



In de zeer competitieve markt voor kinderen en jongerenreizen heeft de DJH bijna de waarde van het vorige jaar bereikt met iets meer dan 10 miljoen overnachtingen in 2013. De klassieke hostels hebben veel geld geïnvesteerd in de beeldverandering, zei Dohn. Er zijn 513 hostels onder de paraplu van de DJH.



Drops op schoolreisjes (-2,8 procent) werden grotendeels gecompenseerd door stijgingen in seminars (+6,3 procent) en gezinnen (+0,6 procent) , Schoolreisjes maken nog steeds het grootste deel uit, met 38,4 procent, zei Dohn. De ontwikkeling is negatief. Daarom gaan ze met de Conferentie van Ministers van Onderwijs praten over deze aflevering van bezuinigen op schooltijd.



Met een hele reeks onderwerpen probeert de vereniging de jongeren naar de hostels te lokken. Dit omvat duurzaamheid voor 25 jaar. Zes huizen dragen nu de titel CO2-neutrale jeugdherberg. Er zijn ook educatieve programma's over klimaatbescherming en biologische voeding. Andere onderwerpen zijn geschiedenis, de UNESCO-werelderfgoedlocaties en tal van aanbiedingen van zeilen tot de ontspanningscursus.



Op dit moment kost het bedlinnen en ontbijt voor jongeren gemiddeld 20 euro, voor volwassenen 25 euro. We willen niet concurreren met luxe hotels, zei Dohn.



De toeriste van het GfK, Herbert Lechner, ziet een groeiend succes van jeugdherbergen. Jeugdherbergen zijn verrassend succesvol in het betaalbare jeugdreissegment. En dit tegen de achtergrond van lagere geboortecijfers. Het was mogelijk om nieuwe klantgroepen te openen.



Moderniteit met traditie, Dohn noemt de loop van jeugdherbergen. We hebben een breed scala van eenvoudige groepsaccommodatie in het kasteel tot een eenpersoonskamer. Bijzonder sterk is de private competitie in de grote steden, zei Dohn. Vooral als het gaat om de pure nacht. Maar we hebben altijd gezegd: we zijn meer dan bed en roll.



Startpagina DJH

Mogelijk gemaakt door Blogger.