Kuwait Airways kan Israëlische burgers afwijzen

Wettigheid of discriminatie? Volgens een uitspraak van de rechtbank in Frankfurt mag de Kuwaiti Airways-luchtvaartmaatschappij weigeren een Israëlische burger te vervoeren. De advocaat van de eiser is geschokt. kuwait airways muss keine israelis befördern. Kuwait Airways hoeft geen Israëliërs te vervoeren.

De luchtvaartmaatschappij Kuwait Airways hoeft geen Israëlische onderdanen te vervoeren. Dit werd besloten door de rechtbank in Frankfurt.



De rechters verwierpen dus de claim van een passagier tegen de Koeweitse luchtvaartmaatschappij voor promotie en compensatie voor discriminatie. De advocaat van de Israëlische eiseres was diep geschokt door het besluit in een eerste verklaring en kondigde een beroep aan. De Centrale Raad van Joden in Duitsland riep de federale regering op om alle wettelijke mogelijkheden te onderzoeken om dergelijke gevallen van discriminatie in Duitsland uit te sluiten voor de toekomst. Dit is een schandelijk oordeel voor de democratie en voor Duitsland, zei Nathan Gelbart, de advocaat van de eiser. Dit oordeel kan niet blijven bestaan.



De eiser had een vlucht geboekt van Frankfurt naar Bangkok met een tussenstop in Koeweit. Toen het bedrijf hoorde van zijn Israëlische staatsburgerschap, annuleerde het de vlucht en vertrouwde het op een wet uit 1964 die overeenkomsten verbood met Israëlische burgers. De oliestaat in de Golfregio erkent Israël niet.



Het is niet redelijk dat de luchtvaartmaatschappij een contract nakomt als zij een overtreding begaat van de wet van haar eigen staat en daarom moet verwachten dat het daar wordt gestraft, volgens de beslissing van de rechtbank van Frankfurt, De Duitse rechter hoeft niet te beslissen of de Koeweitse wet zinvol is en volgens de bepalingen van het Duitse en Europese rechtssysteem kan blijven bestaan.



In het verleden was besloten soortgelijke claims tegen Kuwait Airways in de VS en in Zwitserland tegen de luchtvaartmaatschappij.



Het is onaanvaardbaar dat een buitenlands bedrijf, de antisemitische gebaseerd op diep exploiteert nationale wetgevingen moeten worden gevestigd in Duitsland, zei in een verklaring van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland, die reageerden met onbegrip aan het arrest. De Koeweitse Israël-boycot wet doet denken aan de ergste dagen van de vervolging van de Joden onder de nazi's.



De rechtbank vond geen discriminatie tegen de eiser: de anti-discriminatiewet geldt alleen voor discriminatie op grond van ras, etnische afkomst of religie, maar niet vanwege een specifieke nationaliteit.

Mogelijk gemaakt door Blogger.