Lagere uitstoot van vervuilende stoffen door zachtjes te rijden

Alternatieve ritten, zoals altijd geprezen door de Duitse verkeersclub, zijn de enige manier om het brandstofverbruik te verminderen. De discipline van de bestuurder de andere. Iedereen die via anticiperend rijwerk gas en rem ontlast, bespaart veel. de De Duitse verkeersclub heeft nieuwe voertuigen beoordeeld op hun milieuvriendelijkheid. De Eco-Up scoorde met 79 gram CO2-uitstoot.

Hoeveel vervuilende stoffen een auto afgeeft, hangt af van de rit, maar ook van de rijstijl. Die werkt het gaspedaal voorzichtig kenmerk verlaagt niet alleen het brandstofverbruik, maar ook de hoeveelheid koolstofdioxide (CO2), stikstofoxiden (NOx) en deeltjes. De standaard consumptieniveaus, druk fabrikanten in hun brochures, kan slechts zelden in het dagelijkse verkeer te bereiken. Automobilisten die zich aan de volgende brandstofbesparende tips van Verkeer Club Duitsland (VCD), de Duitse auto-industrie (ZDK) en de ADAC, maar ze kunnen een beetje dichterbij te komen: rijdenbij lage snelheid: het lage toerental en het gelijkmatiger een motor wordt aangedreven, het voordeliger de operatie. 2000 toeren per minuut (RPM) in het stadsverkeer zijn voldoende. Tot 30 procent brandstof kan worden bespaard in vergelijking met ruw rijden.Vroeg optrekken: bestuurders die met 2000 tpm naar de volgende versnelling schakelen, zijn efficiënter onderweg. Iedereen die accelereert bij lage motorsnelheden bereikt een zuinigere verbranding dan met een relatief lichte versnelling in het medium snelheidsbereik.


Gebruik momentum en rijd met vooruitziende blik: er is ook potentieel voor de rijdynamiek. Wie vaak remt en opnieuw start, verbrandt onnodig brandstof. Met een waarschijnlijke levensduur van tien seconden, bijvoorbeeld voor rode verkeerslichten, loont het de moeite om de motor uit te schakelen. Bij het starten geef geen gas rijdenLangzaam en ramen. Vanaf 100 km / h luchtweerstand drijft sterk het verbruik van de lucht. Als u snel reist, is het het beste om de ramen te sluiten om aërodynamische redenen.Meer luchtdruk: als de bandenspanning met maximaal 0,5 bar boven de aanbevelingen van de fabrikant wordt verhoogd, bespaart u tot drie procent brandstof. Het tegenovergestelde is waar: losse banden betekenen een extra hoeveelheid brandstof.Schakel de stroomzuigers uit: airconditioning en stoelverwarming bieden de bestuurder comfortabele temperaturen - maar let op: u laadt de dynamo. Dit verhoogt het brandstofverbruik. Om de elektrische ladingen en de achterruitverwarming, die verantwoordelijk is voor ongeveer 0,3 à 0,4 liter van het brandstofverbruik in het stadsverkeer, na alles.behoort De VCD heeft zijn auto Umweltliste 2013/2014 gepresenteerd in Berlijn voor nieuwe voertuigen. Eerste zege met de identieke drieling aardgas Volkswagen Eco-Up, Seat Mii en Skoda Citigo CNG EcoFuel Green tec drie voertuigen de vergelijking. Kwamen ze slechts 79 g van het broeikasgas kooldioxide (CO2) per kilometer.De runners-hybride modellen Lexus CT 200h en Toyota Prius volgen. Voor de milieu-lijst van auto's heeft de VCD meer dan 400 modellen van huidige personenauto's geëvalueerd op basis van criteria zoals brandstofverbruik, uitstoot van verontreinigende stoffen en geluid.

Mogelijk gemaakt door Blogger.