Sun Island met geschiedenis - Op Malta wordt het stil in de winter

felsig Rotsachtige kustlijn - Malta is geen favoriete bestemming voor strandliefhebbers, die niets liever willen dan op het strand te liggen.

Malta is klein en trekt meer toeristen aan dan je zou verwachten. Joseph Galea van het VVV-kantoor in Malta legt uit wat het eiland toeristen te bieden heeft - en nog niet.


Malta speelt een veel grotere toeristische rol dan de kleine eilandstaat in de Middellandse Zee. Ongeveer 1.440.000 bezoekers en 12,6 miljoen overnachtingen was zuidelijkste land van één van Europa vorig jaar, plus meer dan 608.000 cruisepassagiers die hebben geïnvesteerd in de hoofdstad van Malta Valetta. Joseph Galea uit Malta Tourism Authority in het interview:Wat brengt toeristen naar MaltaGalea te komen: Degenen die willen alleen strandvakantie, komt niet naar Malta. Maar degenen die vakantie te zoeken in de zon, de contacten met de lokale bevolking, net als cultuur en geschiedenis die meer dan 6000 jaar oud, is dit de plek in Malta.Zijn de vele cruisetoeristen een probleem?Galea: Nog niet. Maar op sommige dagen zijn er massa's cruisegasten in Valetta. Het aantal vaartuigen dat Malta mag betreden, is al beperkt. We zouden graag willen dat meer rederijen van Malta hun thuishaven maken, net zoals Tui Cruises dat deed met "My Ship". Zulke passagiers verblijven vaak meerdere nachten voor en na de cruise op het eiland en gaan niet meteen weg.Zien vakantiegangers in de winter?Galea: het seizoen duurt van april tot oktober. Juli en augustus zijn nog steeds het hoogtepunt. En dat zal zo blijven. De Duitsers verspreid een beetje meer, omdat het hen te warm in hoog zomer. Januari is zeker de rustigste maand van het jaar. We willen bepaalde tradities vast te stellen voor het seizoen dus, culturele evenementen zoals de barokke festival er in januari volgend jaar voor de tweede keer, zodat er meer toeristen komen.Wat zal er anders in het toerisme in Malta zijn in 20 jaar?Galea: er zullen veel meer toeristen zijn dan ze al zijn, maar ze zullen korter blijven, misschien slechts vijf dagen gemiddeld. En ze komen vaak alleen bij speciale gelegenheden. Naast Europeanen zullen er meer gasten komen uit de VS, Zuid-Amerika en Azië.Informatie over vakantie in Malta

Mogelijk gemaakt door Blogger.