Website toont gratis toiletten op snelwegen

Op de snelweg drukt de bubbel, vaak is alleen een afdaling het paradijs. De enige domper: op veel servicegebieden is 70 cent zelfs verschuldigd voor de korte Pinkelpausen. Een website helpt bij het vinden van gratis alternatieven. der wc-service sanifair nimmt pro toilettengang geld von den rastenden und gibt ihnen dafür einen wertbon, der dann beim einkauf im rastplatz-shop eingelöst werden kann. (bild: dpa) De Sanifair-toiletservice neemt geld van de rest van elke stop en geeft ze een waardebon, die vervolgens kan worden ingewisseld bij het winkelen in de rest stop shop. (Afbeelding: dpa)

Drukken op de snelweg, de bubbel, is vaak slechts een afdalingsparadijs. De enige domper: op veel servicegebieden is 70 cent zelfs verschuldigd voor de korte Pinkelpausen. Een website helpt bij het vinden van gratis alternatieven.Op www. gratispinkeln. de kunnen gebruikers snel de stille plaatsen vinden via een mobiele telefoon met internettoegang. Op de homepagina staan ​​ook extra programma's om navigatieapparaten te downloaden, waarmee het apparaat gratis toiletten op snelwegen weergeeft. Vier van de vijf Duitsers vinden de toiletkosten te hoog, zo bleek uit een representatieve enquête van het opinieonderzoeksinstituut YouGov in opdracht van het dpa persbureau.Kleine en grote "winkels" op parkeerterreinen zonder toilet in de bosjes doen om opstopping te voorkomen is geen goed idee: als je gepakt wordt, moet je een flinke boete verwachten. De wet op administratieve overtredingen voorziet in een boete van maximaal 1000 euro. Als een automobilist zijn auto op de vluchtstrook van een snelweg parkeerde en zich achter de vangrail verwijderde, werden 40 euro en twee punten in Flensburg toegevoegd. "Omdat het op de pechstrook houden en parkeren in dit land verboden is", legt Joseph Harrer van de Car and Travel Club Germany (ARCD) uit. "Tenzij er een noodgeval is."Noodgeval wordt echter niet als een noodsituatie beschouwd, benadrukt Harrer. Zelfs dan, als je vastzit met een volle zeepbel in een file en het volgende toilet niet op tijd kan bereiken. Als u nog steeds kiest in dit geval voor een korte stop in de berm, moet u zeker het inschakelen van de waarschuwingsknipperlichten - en moeten hopen dat de politie een oogje dichtknijpenwebsite met gratis toiletten.Slechts één op de vier onderzochte alternatieven


Drie van de vier Duitsers vinden de rustplaatsen op de Duitse snelwegen te duur. In een representatieve enquête van de Keulse onderzoeksinstituut verklaard YouGov 76 procent van de respondenten, de prijzen van de rustplaatsen niet geschikt zijn. YouGov interviewde meer dan 1.000 mensen aan het begin van het vakantieseizoen voor het Duitse persbureau.

De ergernis is de toiletkosten: vier op de vijf respondenten (80 procent) vindt dat 70 cent genoeg is om de sanitaire voorzieningen te gebruiken. Slechts een goede helft van de respondenten (52 procent) is tevreden over de kwaliteit van de servicegebieden in het algemeen. Maar slechts een op de vier (25 procent) zoekt regelmatig naar alternatieve pauzes buiten de snelwegen.In het algemeen zoekt bijna tweederde van de respondenten (62 procent) op zijn minst soms naar alternatieven en slechts een op de tien respondenten (10 procent) is altijd trouw aan tankstations op de snelweg. De enquêteurs ondervroegen van maandag tot woensdag 1060 mensen ouder dan 16 vanuit heel Duitsland.

Mogelijk gemaakt door Blogger.