Kan het een beetje meer zijn? Versnellingsbakken schakelen één versnelling in

bi Maximaal zes versnellingen zijn de norm voor handgeschakelde versnellingsbakauto's - meer versnellingsbakken bieden automatische transmissies: momenteel maximaal negen en binnenkort zelfs tien.

Autoverzendingen krijgen steeds meer versnellingen. Na zeven en acht versnellingsfasen zijn er al automatisch met negen versnellingen. Maar dat is niet het einde.


Transmissies met vijf versnellingen in een auto waren enkele jaren geleden nog steeds erg sportief. Ondertussen zijn zes overbrengingsverhoudingen standaard, de transmissie met dubbele koppeling (DSG) van de VW-groep, bijvoorbeeld, biedt zeven versnellingen. Mercedes en de transmissiefabrikant ZF hebben koppelomvormers met negen versnellingen in het programma. Nu presenteert Volkswagen een DSG met tien versnellingen. Het moet beschikbaar zijn in twee tot drie jaar.Kortom, de transmissie past de snelheid van de aandrijfwielen aan de snelheid van de verbrandingsmotor aan. Met een breder scala aan mogelijke vertalingen kan deze aanpassing op een meer verfijnde manier worden uitgevoerd, zodat, afhankelijk van de wensen van de bestuurder, optimale werkpunten beschikbaar zijn met betrekking tot efficiëntie of prestaties, aldus Prof. Karsten Stahl van het Onderzoekscentrum voor tandwielen en tandwielkasten (FZG) aan de Technische Universiteit van München.Het voordeel van tandwielkasten met veel tandwielen is de verbeterde bedieningsmogelijkheden van de motor. Met meer versnellingen kan een zeer grote spreiding van de vertalingen worden gerealiseerd en kan het voertuig zelfs op hoge snelheid en met lage snelheid worden verplaatst, zegt Stephan Rinderknecht, hoogleraar aan het Instituut voor Mechatronische Systemen in Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit van Darmstadt. Dit vermindert het verbruik.Met het aantal versnellingen moet u nu de limiet hebben bereikt, aldus prof Rinderknecht. Vanwege de technische complexiteit van een transmissie met meer versnellingen geen verband met mogelijke verdere voordelen.In de huidige auto's negen cursussen vertegenwoordigd bijna optimaal, zegt Christoph Doerr, directeur van de ontwikkeling van de 9G-Tronic versnellingsbak bij Mercedes. De negende versnelling bij snelheden van 100 km / h, hoe lager de snelheid. Voor de motor betekent dit minder verbruik voor passagiers minder lawaai en trillingen. Nog meer versnellingen en verspreiding zijn niet zinvol volgens Mercedes. Extra tandwielen zouden meer ruimte en een hoger gewicht betekenen, het verbruiksvoordeel zou laag zijn. Meer versnellingen zijn niet volledig uitgesloten.


VW ontwikkelde de DSG-weg met tien snelheden, niet helemaal nieuw, de Groep gebruikt de nieuwe versnelling van een truc: een extra versnelling en twee schakelelementen leiden de kracht omver, dus meer schakelbare versnellingen zijn mogelijk. De behuizing blijft identiek aan de zeventraps DSG - en dus ook bijna het gewicht.Compacte transmissies met meerdere snelheden zijn de trend, ongeacht de voertuigklasse. Volgens professor Rinderknecht is dit echter de moeite waard vanwege de hogere kosten voor de minste fabrikanten. Daarom hebben de meeste kleine auto's nog steeds vijf versnellingen.De fabrikanten doen niet vrijwillig het vertaalwerk: tegen 2020 moet 95 procent van de nieuwe auto's voldoen aan de limiet van 95 gram koolstofdioxide (CO2) per kilometer, Vanaf 2021 is de waarde voor de hele vloot van toepassing. Benzinemotoren kunnen slechts 4,1 liter verbruiken en dieselmotoren 3,6 liter per 100 kilometer - dit geldt voor het hele wagenpark in Europa. Fabrikanten kunnen hogere CO2-emissies van krachtige voertuigen compenseren door kleinere voertuigen te bouwen. Maar naast zuinige motoren is dit alleen mogelijk met steeds efficiëntere transmissies.

Mogelijk gemaakt door Blogger.