Healthy Eating Day - Afzien van bereide maaltijden

Te veel vet, fast food en bereide maaltijden: veel mensen voeden zich slecht. De dag van gezonde voeding moet hier de aandacht op vestigen. Het is bijvoorbeeld de moeite waard om te weten dat de afwezigheid van bevroren eindproducten het hart beschermt. nich Niet altijd alleen bevroren pizza: dergelijke afgewerkte producten zijn vaak over-gekruid en bevatten veel ongunstig vet.

Te veel vet, fastfood en bereide maaltijden: veel mensen voeden zich slecht. De dag van gezonde voeding moet hier de aandacht op vestigen. Het is bijvoorbeeld vermeldenswaard dat onthouding van bevroren convenience-producten het hart beschermt.


In tijden van vette fastfood en kant-en-klare maaltijden valt een uitgebalanceerd dieet vaak uit de boot. Dit moet worden onthouden op de dag van het gezonde dieet op donderdag (7 maart). Met meer dan 2000 evenementen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België geven clubs en voedingsdeskundigen tips voor gezond eten. De dag werd in 1996 gelanceerd door de Vereniging voor Voeding en Diëtetiek (VFED). De VFED beweert de grootste niet-gouvernementele voedingsorganisatie in Duitsland te zijn. In 2013 luidde het motto van de dag: "Kinderen in de openbare catering - goede maaltijden in kinderdagverblijven en scholen."Het doet geen pijn om te pauzeren en na te denken over je eigen eetgewoonten - en hun effecten. Naast regelmatige lichaamsbeweging draagt ​​de juiste voeding bij aan een gezond hart. Consumenten moeten daarom afzien van het gebruik van diepvriesproducten. Omdat deze vaak over-gekruid zijn en veel ongunstig vet bevatten, zoals prof. Helmut Gohlke van de Duitse Hartstichting in Frankfurt uitlegt.Gohlke beveelt extra vierge of koud geperste olijfolie aan voor de keuken. Omdat deze oliën uit enkelvoudig onverzadigde of meervoudig onverzadigde vetten bestaan, hebben ze een positief effect op het algehele cholesterolniveau. Bovendien bevorderen ze de gezondheid van hart en bloedvaten. Hoewel zonnebloem - en saffloerolie rijk aan onverzadigde vetten zijn, bevatten ze voornamelijk omega-6-vetten. Met een hoge inname verdrongen zij de gezonde omega-3-vetzuren in het metabolisme. Deze vetten zitten bijvoorbeeld in vis.Voor vis en groenten zullen consumenten waarschijnlijk terugvallen op diepvriesproducten als ze worden ingevroren, onbehandeld en onverwerkt, legt de cardioloog uit. Af en toe zijn vlees en groenten uit het domein te rechtvaardigen. Maar conserven hebben vaak een hoog zoutgehalte en zijn daarom gevaarlijk voor mensen met hypertensie.

Mogelijk gemaakt door Blogger.