Marché Jean-Talon: Montreal's etappe voor de Savoir-Vivre

Montreal is een stad voor fijnproevers. In de Canadese metropool kun je van het leven genieten. En waar te winkelen als een foodie: de Marché Jean-Talon. frische Vers fruit in alle variaties: de inwoners van Montreal zijn foodies - ze houden van lekker eten.

De kleurrijke bessen, kruidig ​​geurende wilde paddestoelen, talloze groenten, tientallen kazen en natuurlijk de verplichte ahornsiroop in alle varianten: de Marché Jean-Talon in Montreal is een paradijs voor fijnproevers.Vooral in het weekend trekken duizenden mensen door de gangen van overvolle marktkramen. Voor toeristen is de boerenmarkt in Little Italy een van de vele attracties van Canada's meest Europese metropool, voor de Montrealer is het een uiting van hun manier van leven. Pure Franse savoir-vivre - luxueus, divers, plezierig.Meer dan 300 boeren, handelaars en restauranthouders vullen de rangen in en rond de markthal elke dag met leven. Jean-Talon is een van de grootste boerenmarkten in Noord-Amerika. Hier wordt het Frans overwegend gesproken. Dienovereenkomstig, is de atmosfeer in de grootste stad in de provincie van Quebec. Montreal is erg mediterraan, vertelt stadsgids Ruby tijdens een fietstocht. Amerikaanse stadsmensen snellen door de straten met koffiemokken in hun handen, we zitten comfortabel in het café, zegt Ruby.Nergens is de mediterrane mentaliteit van de bewoners meer voor de hand liggend dan op de markt. Het belangrijkste voor Montrealer naast ijshockey is goed eten, zegt Ruby. Haar passie voor ijshockey, ze verwent zich in de NHL-club en registreert Stanley Cup winnaar Montreal Canadiens, haar passie voor goed eten bij voorkeur op de Jean Talon. Montrealers zijn gewoon fijnproevers, zoals de Noord-Amerikanen zeggen. Ze houden van eten, dus eten.De gemiddelde Canadees besteedt 11 procent van zijn inkomen aan eten, de Montrealer 18 procent, weet Ruby - tot grote vreugde van handelaren. Veel producten zijn hier iets duurder, maar ook veel beter, zegt Zoe, die alleen met de hand verzamelde boschampignons verkoopt. Ook exoten zoals de kreeft paddenstoel, die doet denken aan kreeft met zijn oranje kleur en romige textuur. Montreal is een goede plek om te wonen. Geen wonder dat de bevolking in de op een na grootste stad van Canada gestaag groeit. De boeren en handelaren op de Jean-Talon-markt kunnen gelijk hebben - ze leven immers niet van de toeristen, die voornamelijk ahornsiroop kopen, maar van de plaatselijke fijnproevers.Tourisme Montréal (eng.)Destination CanadaCanadian Tourism CommissionRoutebeschrijving:. Air Canada en Lufthansa dagelijks non-stop vliegen van Duitsland naar Montrealbinnenkomst en papierwerk Van de 15 maart 2016 Duitse reizigers moeten een elektronische reistoestemming (ETA), die voorafgaand aan de reis online moet worden aangevraagdvaluta. een Canadese dollar is gelijk aan ongeveer 0,69 euro (vanaf oktober 2015)

informatie: Canadian Tourism Commission, c / o Travel marketing Romberg TMR GmbH, Barbara Ackermann, Schwarzbachstrasse 32, D-40822 Mettmann, Tel.: 02104/9524112


Fotogalerij Marché Jean-Talon: Montreal's podium voor de Savoir-Vivre frische we samue
Mogelijk gemaakt door Blogger.