Studies voorspellen kerstbedrijf

di De Duitsers willen dit jaar gemiddeld 266 euro besteden aan kerstcadeaus.

Bij de huidige temperaturen van meer dan 20 graden denkt bijna niemand aan cadeautjes onder de kerstboom. Maar de kerstbusiness begint geleidelijk. De eerste prognoses zijn beschikbaar bij de start.



Peperkoek en chocolade Kerstmannen staan ​​sinds september in de schappen. Maar de belangrijkste tijd van het jaar voor de detailhandel is nog maar net begonnen. Het kerstseizoen begint traditioneel begin november. "Ongeveer de helft van de geschenken is al in november gekocht", zegt Thomas Harms, handelsdeskundige bij het bedrijfsadviesbureau Ernst Young. Zoals elk jaar heeft de handel hoge verwachtingen in de laatste weken van het jaar. In 2013 waren de winkels goed voor een goede 18 procent van de totale omzet.



Echter, de eerste voorspellingen voorspellen een zeker gebrek aan aankoop dit jaar. In de jaarlijkse kerstenquête ontdekten de bedrijfsadviseurs Deloitte dat Duitsers dit jaar gemiddeld 266 euro besteden aan geschenken - twee procent minder dan het jaar daarvoor. In een enquête van Ernst & Young het gemiddelde is 219 euro - 20 procent lager dan 2013. Maar kunnen consumenten op de euro nauwkeurig te voorspellen hoeveel geld ze uitgeven aan giften



"lag in de tendens van de opiniepeilingen in de afgelopen jaren altijd gelijk ", zegt Ernst - Young-trade expert Harms. Absoluut de uitslag is boven of naar beneden, maar dan meestal minder is mislukt. "De uitgavenkaders zijn natuurlijk niet bindend," een woordvoerder van de Society for Consumer Research (GfK) toegeeft. GfK vraagt ​​mensen ook hoeveel geld ze in kerstcadeautjes willen stoppen. De resultaten zijn eind november beschikbaar.



In feite zijn de voorspellingen in het afgelopen jaar niet uitgekomen: ongewenst weer en deels ijzige temperaturen zorgden ervoor dat dealers tijdens Advent lange gezichten hadden. In januari meldde de detailhandelsorganisatie slechts een bescheiden toename van 0,3% in de kerstverkopen in november en december. Zowel het consumentenklimaat van GfK als de vereniging zelf hadden een duidelijkere toename voorspeld.



"Het is maar een technische vraag," zegt Olaf Roik, chief economist bij retailer HDE. "In de afgelopen jaren zijn de aantallen altijd opwaarts herzien." Dus ook voor 2013. Ondertussen steeg de geregistreerde toename met 1,9 procent - zelfs ten opzichte van de waarde die de Associatie vorig jaar had voorspeld, dus Roik.



Het rapport van januari van de vereniging is gebaseerd op voorlopige cijfers van het Federaal Bureau voor de Statistiek. Het statistiekbureau verzamelt gegevens van bedrijven. Als een bericht ontbreekt, wordt dit geschat. Het Federaal bureau voor de statistiek werkt met voorlopige gegevens gedurende maximaal 24 maanden. Uiteindelijk zag het kerstbedrijf er niet zo slecht uit.



En dit jaar? Zijn eigen voorspelling, de brancheorganisatie voor de detailhandel, wil volgende week dinsdag publiceren (11.11.). Vijf bedrijven worden vijf keer bevraagd. "We zien verschillende risico's in de macro-economische ontwikkeling", zegt Roik. De algemene consumptievoorwaarden zijn echter goed en de inkomens zijn bijvoorbeeld gestegen. Dus er is geen sprake meer van koopincidenten? "Sneeuw en kou of vooral mooi weer net voor Kerstmis kan uiteindelijk het verschil maken", zegt Ernst Young-deskundige Thomas Harms. "Het kan soms zo banaal zijn."



Of dit zal gebeuren, zal waarschijnlijk in de loop van het komende jaar weer verschijnen. Wanneer de statistieken uiteindelijk zijn geëvalueerd - en de eerste keer opnieuw nadenken over hun volgende kerstgeschenken.

Mogelijk gemaakt door Blogger.