De meeste verzoeken om gebruikersgegevens worden afgewezen

In Duitsland beantwoordt Facebook slechts goed elke derde aanvraag voor gebruikersinformatie. In 1886 werden dergelijke verzoeken voor 2068-profielen in de eerste helft van 2013 slechts 37 procent van de gevallen aan informatie verstrekt. faceboo Facebook beantwoordt in Duitsland slechts goed elk verzoek van derde autoriteit om gebruikersgegevens.

Dat komt uit het Transparantierapport van Facebook, dat dinsdag is vrijgegeven. In de Verenigde Staten is het aandeel van beantwoorde vragen met 79 procent aanzienlijk hoger dan in de meeste andere landen.In de Amerikaanse thuismarkt in de VS hebben de autoriteiten meer dan ergens anders informatie opgevraagd over gebruikers van 's werelds grootste online netwerk. Er waren 11 000 tot 12 000 onderzoeken met 20 000 tot 21 000 profielen. De Amerikaanse autoriteiten zochten naar meer Facebook-leden dan de resterende 70+ landen, die gegevens vroegen van bijna 18.000 gebruikers.Zowel politie - als inlichtingenvragen werden wereldwijd geteld zei Facebook. In de VS moeten de internetbedrijven de nummers in een ruime marge noemen, omdat ze ook eerder geheime vragen kunnen bevatten onder de FISA voor buitenlandse spionagewetgeving. De bedrijven, die onder druk stonden om de beweringen van informant Edward Snowden te verklaren, eisen het recht van de regering om exacte cijfers te geven. Snowden had gezegd dat de NSA mogelijkheden had voor uitgebreide toegang tot informatie van internet-gebruikers. De bedrijven ontkennen dat ze de autoriteiten directe toegang tot hun servers geven. Eén medewerkende enkel op gerechtelijk bevel en na een overweging in elk individueel geval. Na speculatie door deskundigen uit het grote aantal aanvragen in de Verenigde Staten zo verbonden dat de autoriteiten in andere landen mogelijk willen door middel van hun Amerikaanse collega's op de site van de Facebook-server om de informatie zou kunnen zijn.De nu gepresenteerde transparantieverslag toont aan dat Facebook eigenlijk "Nee," zegt vaak ten minste buiten de Verenigde Staten. Dus elke seconde van 3245 verzoeken werd in India verworpen. Het was een vergelijkbaar in Griekenland, Italië en Israël. In Polen werd slechts negen procent van de 233 onderzoeken uitgevoerd. In Rusland, volgens het rapport, wilden de autoriteiten slechts één keer gebruikersinformatie - en bleven met lege handen staan. Daarentegen werden alle acht verzoeken in Egypte afgewezen.In Groot-Brittannië was dit percentage echter bijna net zo hoog als in de VS: in de verzoeken uit 1975 voor 2337 gebruikersprofielen werd in 68 procent van de gevallen informatie verstrekt.

Het rapport bevatte alle ontvangen overheidsverzoeken, benadrukte Facebook. Het grootste deel gaat terug naar onderzoeken naar strafzaken.Facebook-rapport

Mogelijk gemaakt door Blogger.