Gewelddadige kritiek op geplande publicatie rechts

Voordat een hoorzitting in de Bondsdag over de geplande juridische bescherming voor pers uitgevers internetdiensten hebben hevig geprotesteerd tegen het project.

Voor een hoorzitting in de Bondsdag over de voorgestelde eigendomsrechten voor pers uitgevers internetdiensten hebben hevig geprotesteerd tegen het project.Een dergelijke bijkomende auteursrecht zou betekenen dat "een groot aantal zoekresultaten niet kunnen worden weergegeven voor de consument" zei de CEO van Yahoo in Duitsland, Heiko Genzlinger, op dinsdag.De nevenwetgeving op het auteursrecht bepaalt dat internetdiensten, zoals zoekmachines, inhoud van uitgeverijen moeten licentiëren als ze deze in hun zoekresultaten vermelden. Het wetsvoorstel zal woensdag worden besproken in de juridische commissie van de Bundestag.Yahoo vreest dat een dergelijke wet de positie van zijn concurrent Google, die in Duitsland een grote voorsprong op de markt heeft, verder zal versterken. Kleinere providers kunnen royalty's niet aan uitgevers veroorloven en moeten daarom hun artikelen uit hun zoekresultaten verwijderen. Anders dreigen ze met een "waarschuwingssignaal". Persproducten zijn al beschermd tegen ongewenste marketing in het netwerk, betoogt Genzlinger. "Het is niet alleen Yahoo die vraagt ​​wat de geplande nieuwe nevenrechten eigenlijk worden gebruikt."Google, de voornaamste geadresseerde van de voorgestelde uitspraak, bekritiseerde opnieuw de wet. "Deze wet komt niemand ten goede en schaadt iedereen: de economie, de consumenten en ook de uitgevers", zei Ralf Bremer van Google Germany. Media kunnen technisch voorkomen dat hun teksten verschijnen in de resultaten van zoekmachines. "Iedereen die de Duitse dagbladjournalistiek echt wil helpen, moet goede bedrijfsmodellen ontwikkelen, geen slechte wetten", aldus Bremer.


Uitgevers zijn van mening dat zoekmachines en nieuwscollecties gedeeltelijke overzichten of volledig gekopieerde teksten bieden. Lezers zouden dan niet langer op de uitgeverspagina's klikken. Het nieuwe patentrecht sluit een gat voor de uitgevers.Jonge internetbedrijven vrezen een concurrentienadeel ten opzichte van internationale concurrenten door de wet. De intellectuele eigendomsrechten vertragen innovaties, zei de Duitse vereniging van startups eind vorig jaar opgericht.

Mogelijk gemaakt door Blogger.