Internet: Duitse privacyverdedigers wachten niet op klachten van Safe Harbor

26.10.2015 Met het einde van Safe Harbor heeft het EHvJ de belangrijkste regelgeving over gegevensuitwisseling tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten vernietigd. De Duitse gegevensbeschermingsautoriteiten betwijfelen echter ook andere wettelijke grondslagen voor transatlantisch gegevensverkeer. die konferenz der unabhängigen datenschutzbehörden des bundes und der länder hatte in der vergangenen woche die zulässigkeit der datentransfers in die usa in frage gestellt. De conferentie van onafhankelijke federale en nationale gegevensbeschermingsautoriteiten vroeg vorige week de ontvankelijkheid van gegevensoverdrachten naar de Verenigde Staten.

De autoriteiten voor gegevensbescherming in Duitsland zijn niet te wachten op het arrest van het Hof over de rechtmatigheid van de doorgifte van gegevens van Europa naar de Verenigde Staten dat patiënten klagen.De Hamburg commissaris voor gegevensbescherming en vrijheid van informatie maakte maandag bekend namens zijn collega's land om bedrijven te controleren om te zien of ze blijven om gegevens te verzenden uitsluitend op basis van toegegeven door het HvJ wettelijke constructie veilige haven in de Verenigde Staten.Deze beoordeling zal in het bijzonder plaatsvinden bij de dochterondernemingen van op Safe Harbor genoteerde Amerikaanse bedrijven gevestigd in Hamburg en het verzenden van hun gegevens naar moedermaatschappijen in de VS. Aanklagorders kunnen volgen.De conferentie van onafhankelijke federale en staatsautoriteiten voor gegevensbescherming betwijfelde de ontvankelijkheid van gegevensoverdrachten naar de VS vorige week. Veel bedrijven gebruiken zogenaamde standaard contractuele clausules of bindende bedrijfsregels (BCR).De privacy voorstanders vraag of deze instrumenten nog steeds geldig zijn. Echter, dit juridisch advies is omstreden. De autoriteiten voor gegevensbescherming benadrukten zij zouden momenteel geen nieuwe vergunningen te verlenen voor de doorgifte van gegevens aan de Verenigde Staten op basis van de BCR of data export contracten.Naar aanleiding van het Europees Hof van Justitie verklaarde de Safe Harbor-principe verrassend ongeldig is, de deskundigen op het gebied van gegevens het bedrijf verlaten nu staan ​​in de regen, bekritiseerde beleid expert Tim Wybitul van het advocatenkantoor Hogan Lovells. U wilt geen gegevensoverdrachten aan de VS goedkeuren op basis van verplichte bedrijfsregels. Dit is een proces dat al 20 jaar in gebruik is.


Johannes Caspar, de commissaris voor gegevensbescherming en vrijheid van informatie van Hamburg, zei: "Het principe is: wie onze gegevens importeert, moet ook een adequate beschermingsnorm hebben Degenen die Europese gegevens willen exporteren, moeten dit alleen doen als een dergelijke standaard bestaat. De overdracht van gegevens naar de VS is sinds de uitspraak van het EHvJ onder de loep genomen. Wie wil, onafhankelijk van de juridische en politieke gevolgen van het arrest blijven, in het bijzonder zou moeten overwegen om persoonlijke gegevens in de toekomst alleen op te slaan op servers binnen de EU.Het Europees Hof van Justitie in begin oktober na een klacht van een Oostenrijkse Facebook gebruiker Regeling gegevensuitwisseling tussen de VS en de EU (Safe Harbor) getipt. In de VS is privacy niet genoeg.

Mogelijk gemaakt door Blogger.