"Swag" is "Jeugdwoord van het jaar&quot

Wat is "Swag"? Het jeugdwoord van het jaar 2011 is een raadsel. Griffiger staat al op de derde plaats: "guttenbergen". Eén woord dat in algemeen gebruik zou kunnen gaan, is dat experts, die de stemming ook als kritiek beschouwen, zeggen.

Wat is "swag"? Het jeugdwoord van het jaar 2011 is een raadsel. Griffiger staat al op de derde plaats: "guttenbergen". Eén woord dat in algemeen gebruik zou kunnen gaan, is dat experts, die de stemming ook als kritiek beschouwen, zeggen."Swag" is het jeugdwoord van het jaar 2011 - gekozen door een jury van jonge mensen en journalisten op initiatief van Langenscheidt Verlag. Achter het uswoord verstopt u een frase uit de rapmuziek voor 'benijdenswaardige, casual-coole uitstraling' of een 'charismatische positieve aura', zei de uitgever van München maandag. "Opzwepen" betekent letterlijk zoveel als strutten, opscheppen of tieren. Op de tweede plaats van de jeugdwoorden kwam "Fail" of "Epic Fail" voor grove fout of falen, op de derde plaats landde "guttenbergen" om te kopiëren. Vierde ging naar de creatieve uitdrukking "Körperklaus" voor een onhandige grove motorrijder.Vóór de verkiezing van de jury hadden ongeveer 40.000 mensen op internet gestemd en de meest populaire 15 woorden gekozen. Maar dat het jeugdwoord veel te maken heeft met de huidige jeugdtaal, twijfelen experts. "Dit is min of meer een geheime taal - de jongeren willen om te distantiëren zich bewust van", zegt Frauke over Rüdebusch van de Vereniging voor de Duitse taal in Wiesbaden. Zodra een woord jeugd woord wordt gekozen, zij het niet meer interessant.Toch is de jeugd woord van het jaar zorgt altijd voor een gesprek en amusement, evenals woordenboeken van verschillende uitgevers dat de jonge idioom vertalen voor de oudere generatie. Maar let op! Ouders die denken dat ze eindelijk met behulp van deze boeken hun zegje kunnen doen, zullen waarschijnlijk snel in verlegenheid worden gebracht, zoals de tv-commercial van een kaasbedrijf laat zien: "Nou, kuikens, alles vers?" vraagt ​​de moeder, terwijl haar dochter bijna doodgaat van schaamte.De gekozen jeugdwoorden hebben vaak weinig met de werkelijkheid te maken, bevestigt de taalkundige Eva Neuland van de Bergische Universität Wuppertal. Zij was betrokken bij een grootschalige studie, waarin van 1999 tot 2002 het taalgebruik van adolescenten werd onderzocht. Het advies van veel respondenten aan woordenboeken op jongerentaal: "Dit zijn moeilijke vraag die alleen maar willen doen alsof ze onze taal kennen," citeert nieuw terreinDe jeugd onderzoeker Klaus Hurrelmann ziet de nieuwe jeugd woord "swag" als een uiting van. Het verlangen van veel jonge mensen om zich van anderen te onderscheiden. "Dat is tien keer meer cool met een vleugje arrogantie." Een grotere kans van bewegen in de gemeenschappelijke taal, maar geeft toe dat hij de derde geplaatste woord dat doet denken aan een oud-minister van Defensie en het plagiaat schandaal: "guttenbergen".Langenscheidt jeugd woord 2008-2011
heeftJeugd woorden voor de vierde keer Langenscheidt Publishing dit jaar zijn "jeugd woord" van het jaar met de naam:

2011: "swag" - de uitdrukking van de rap muziek "toevallige-cool aura" een te beschrijven.2010: "level Limbo" - het woord moet de afdaling van de intellectuele klasse te beschrijven.2009: "Hartzen" - de controversiële woord moet een beschrijving van de werkloosheid of hangen.2008: "rot meat party" - de term moet een feestje ironisch en ironisch herschrijven met mensen ouder dan 30.

Mogelijk gemaakt door Blogger.