Meer dan 70 klinieken bieden een controversiële bloedtest voor het downsyndroom

Middel tegen menselijke waardigheid of tegen risicovolle interventies bij zwangere vrouwen? Een bloedtest voor het syndroom van Down heeft geleid tot verhitte discussies. Nu is hij eindelijk op de markt.

Tegen menselijke waardigheid of tegen risicovolle interventies bij zwangere vrouwen? Een bloedtest voor het syndroom van Down heeft geleid tot verhitte discussies. Nu is het eindelijk op de markt.De veel bekritiseerde prenatale bloedtest voor het syndroom van Down is op de markt. Hij is in meer dan 70 praktijken en klinieken in Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein en Zwitserland beschikbaar, zei de fabrikant LifeCodexx in Konstanz. De test was "alleen beschikbaar voor zwangere vrouwen die 12 weken of ouder zijn en die een verhoogd risico lopen op trisomie 21 bij het ongeboren kind." De chromosoomkever Trisomy 21 leidt tot geestelijke handicaps en fysieke afwijkingen.De Disability Officer van de federale regering, Hubert Hüppe, betreurde de lancering: "Ik kan niet instemmen met het feit dat bij deze test wordt een ander middel is voorzien om discriminatie van gehandicapten zelf, omdat mensen met het syndroom van Down zijn dus in hun grondrecht, hun recht op leven, gediscrimineerd. " Hüppe had in de discussie al een verbod op de bloedtest geëist en zijn argument gebaseerd op een juridische mening, volgens welke de test gewoon niet verenigbaar was met de bestaande wetgeving. De kring van critici omvatte ethici en kerken."Reeds vandaag kiest meer dan 90 procent van de ouders voor een abortus voor deze diagnose," zei Hüppe. "Ik ben bang dat de zoektocht naar mensen met het syndroom van Down zal worden geïntensiveerd met de nieuwe zogenaamd" eenvoudigere "test." Ouders die besluiten een kind met het syndroom van Down te hebben, zullen zich in de toekomst vaker moeten verantwoorden. De deelstaat Baden-Wuerttemberg, zetel van de fabrikant, en dus verantwoordelijk, niet had verboden de test na eerdere verklaringen van de Stuttgart Sociale Zaken, omdat het de juridische voorwaarden voor de Wet genetische diagnostiek was voldaan.De oorspronkelijk gepland voor juli lancering van de testen was uitgesteld omdat het bedrijf moest de regering van Freiburg later beantwoorden van vragen over de medische apparaat wet. De Autoriteit uitgegeven in eind juli vooruit. Een onderzoek van het product door het Bureau was niet aangesloten met, het werd toen genoemd. Anders dan in de farmaceutische wet bestaat er geen speciale goedkeuringsprocedure voor de introductie van medische hulpmiddelen.


LifeCodexx had, volgens haar eigen verklaringen, de bloedtest van 2009 tot 2012 ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende prenatale diagnostische centra en klinieken in Duitsland en Zwitserland. De test maakt detectie van het Down-syndroom zonder tussenkomst in de baarmoeder mogelijk. Tot nu toe hebben artsen getest met een blaaspunctie, wat medische problemen kan veroorzaken bij een te vroege geboorte. Volgens het bedrijf, kan de nieuwe test "aanzienlijk te verminderen, en tot 700 kinderen te redden van het leven in Duitsland alleen al die elk jaar sterven aan complicaties tijdens invasieve onderzoeken" het aantal proceduregerelateerde miskraam.Corporate Executive Michael Lutz kondigde op maandag in aanvulling op: Praena test "in de nabije toekomst is", "nog meer chromosomale veranderingen, zoals trisomie 13 en 18 vinden". Hüppe zal aandringen om de test te nemen naar aanleiding van een nieuwe politieke discussie over prenatale luid bericht.

Mogelijk gemaakt door Blogger.