On Two Wheels Through Chaos - Ontdek Delhi per fiets

In India rijdt alleen een fiets die te arm is voor een gemotoriseerd voertuig. Wegverkeer is gevaarlijk, fietsen neemt niemand voor de lol. Toch laten een paar liefhebbers toeristen uit New Delhi Delhi vanaf het zadel zien. di De fietstocht door Delhi laat ook de stad zien van zijn lelijke en chaotische kant.

In India rijdt alleen een fiets die te arm is voor een gemotoriseerd voertuig. Wegverkeer is gevaarlijk, fietsen neemt niemand voor de lol. Toch laten een paar liefhebbers toeristen uit New Delhi Delhi vanaf het zadel zien.Karl-Heinz Krinn rolt langzaam met zijn fiets door een van de smalle straatjes in het historische oude centrum van Delhi. Hij moet zich tegelijkertijd verwonderen en in het zadel blijven. Overal zijn kuilen, voetgangers en toeterende motorfietsen. Dan stopt de 50-jarige en gooit een ongelovige blik in een van de winkels. Is dat daar? Hoofdschuddend begint hij opnieuw te trappen.


Krinn is een slager. In zijn Zwabische thuisland is het ondenkbaar dat iemand met zijn hakmes in het ongeglazuurde raam zit en aan een houten stok werkt. Dit is normaal op de vleesmarkt in Old Delhi. "We proberen de dingen niet mooier te maken dan ze zijn om ze te verbergen of plaatsen te vermijden", zegt Delhi by Cycle (betekenis: fietsen door Delhi) op ​​internet. Het in Nederland gevestigde bedrijf organiseert sinds 2008 fietstochten door de Indiase hoofdstad.


Op deze lentemorgen is Krinn een van de acht deelnemers. Iedereen kwam om zeven uur naar de Delite Cinema om een ​​deel van de metropool te verkennen. De volgende is Bert de Jong. De 40-jarige toeristengids is Nederlands zoals zijn baas. Hij kent de Indiase verkeerschaos. "Ik ben een ingenieur, maar ik heb geen werk gevonden, toen mijn vrouw hier twee jaar geleden werd verplaatst." Omdat hij gewoon zijn hobby was veranderd in een beroep, zegt hij en lacht: "Nederlandse liefde voor fietsen"Bij de start van de Tour Metzger Krinn drives ingetogen, nauwelijks ringen en beleefd verleende recht van overpad. Niet het beste recept om naar de bestemming te komen in het verkeer vanuit Delhi. Desalniettemin bereiken hij en de anderen veilig een van de mijlpalen van de ochtendtour.Voor de specerijenmarkt in Chandni Chowk, de slagader Old Delhi, staan ​​vrachtwagens en metershoge oxcarrs op de stallen. Binnen ruikt het naar chili en peper. De groep ziet vanaf het dak van de imposante koepels en minaretten van de Jama Masjid (moskee vrijdag) en de machtige Rode Fort. De mijlpaal van Delhi werden gebouwd in de 17e eeuw op bevel van Mughal keizer Shah Jahan.beschrijft Wijzend Gidsen de Jong de verdere route: eerst door het steegje, vervolgens uit de kluwen in het vooraanstaande district van Civil Lines, waar leefde in de koloniale tijd, de Britten. Delhi by Cycle biedt vier tours aan. Ze zijn allemaal gemakkelijk te rijden, omdat Delhi vlak is en het tempo rustig is. Bovendien wordt Chai overal op de weg verkocht. De Noord-Indiase specialiteit - een zoete, melkgekookte thee - is een welkome opsteker voor fietsers.

Mogelijk gemaakt door Blogger.