Hoe consumenten subsidies ontvangen voor thermische isolatie

De federale overheid wil de energie-efficiënte renovatie van gebouwen nog meer promoten. De Länder bieden ook financieringsprogramma's aan. Voorwaarde is echter vaak een strikte toepassing van de huidige richtlijnen voor isolatie. u Om een ​​huis met een thermische isolatie aan de huidige standaard uitrusting, zijn er verschillende krediet - en subsidieprogramma's.

De federale overheid wil bevorderen van de energie-efficiëntie van gebouwen nog sterker. De Länder bieden ook financieringsprogramma's aan. Voorwaarde is echter vaak een strikte toepassing van de huidige richtlijnen voor isolatie.Wie zijn huisgevel wil isoleren, ontvangt al subsidies. Zelfs veel gemeenten doneren geld in het kader van stedelijke ontwikkelingsprogramma's, "zegt Horst-Ulrich Frank, energieconsulent bij het nieuwe consumentencentrum in Mecklenburg-Vorpommern.Er zijn meestal programma's voor dit doel exacte eisen: bijvoorbeeld een bepaalde leeftijd van het huis. De details van de geplande actie zullen ook worden beoordeeld. Sommige programma's vereisen ook professionele hulp bij het rehabiliteren van een energieconsulent. De federale regering heeft nu besloten om de staatsfinanciering in 2013 uit te breiden.KfW-Förderbank biedt landelijke financiering. Het programmanummer 152 kent laagrentende leningen toe voor individuele maatregelen zoals raamvervanging of gevelisolatie. "De rente is momenteel één procent", zegt energieadviseur Beate Uhr van het consumentencentrum Noord-Rijnland-Westfalen in Düsseldorf. Volgens KfW gebouwen komen in aanmerking voor de planning toepassing of Bauanzeige vóór 01.01.1995 werd geplaatstEr is ook door KfW voor afzonderlijke maatregelen subsidies voor eengezinswoningen -. Volgens de klok tot 3750 euro per woning, "De omstandigheden zijn minimale technische normen", zegt energie-consultant. Voor nieuwe venster zou bijvoorbeeld nog de thermische isolatiewaarde, het zogenaamde k-waarde bereikt 0,25. "Deze eisen zijn strenger in het verleden en zal zeker ernstiger worden," zei PM.Een overzicht van de programma's van de deelstaten en de gemeentelijke subsidies consumenten vinden op het internet platform www. baufoerderer. de van consumentenorganisaties. Over de transportband computer onder http://dpaq. de/HqypM kunt u alle opties voor een bijzonder huis te detecteren.Overzicht programma'stransportband converterKFW programma 152Gidsen isolatieburen hebben isolatie geleden op perceel


Veel huiseigenaren te isoleren hun gebouwen om energie te besparen. In binnensteden en oude stadscentra is dat soms problematisch, omdat hier vaak huizen op de eigendomslijn staan. Buren moeten dan soms accepteren dat de isolatie in hun luchtruim uitsteekt, verklaart het consortium voor bouw - en vastgoedrecht (ARGE-bouwrecht) van de Duitse orde van advocaten (DAV). Dit is echter niet altijd waar.

Buren moeten de isolatie op hun eigendom tolereren als ze slechts marginaal worden beïnvloed en als vergelijkbare alternatieve thermische isolatie niet met een redelijke inspanning kan worden bereikt. Volgens de ARGE-bouwwet bestaan ​​overeenkomstige naburige voorschriften al in Beieren, Hessen, Noord-Rijnland-Westfalen, Berlijn en Bremen.Individuele zaken zijn echter altijd belangrijk. Zo heeft de Hogere Regionale Rechtbank van Frankfurt (Az: 19 U 110/12) besloten dat een geplande thermische isolatie de vereisten van de energiebesparingsverordening niet mag overschrijden. In dit geval zou de isolerende laag dikker zijn dan voorgeschreven en zou indien nodig de grens van de eigenschap hebben overschreden. De buurman had geen last van deze beperking.

Mogelijk gemaakt door Blogger.