Investeerder Icahn daagt Apple uit om 150 miljard

te kopen de De controversiële investeerder Carl Icahn daagt Apple uit voor een terugkoop van 150 miljard.

De druk op Apple neemt toe om nog meer geld aan zijn aandeelhouders te betalen. "Ik heb gisteravond een lekker etentje met Tim Cook gehad", schreef Carl Icahn, investeerder in Wall Street, op Twitter. "We hebben aangedrongen op een terugkoop van £ 150 miljard." Dat is het equivalent van € 111 miljard.


Icahn had medio augustus aangekondigd dat hij een grote investering in Apple had gedaan. De 77-jarige is beroemd vanwege het worstelen met hogere uitbetalingen met agressieve campagnes. Een inkoop van eigen aandelen verhoogt meestal de prijs. Apple heeft 7 procent voorsprong op de deelname van Icahn. Na de nieuwe tweet steeg het met 2 procent. Geen concrete resultaten van de vergadering bekend. "We hebben besloten om ons gesprek in ongeveer drie weken voort te zetten," zei Icahn op Twitter.Door te praten met de Amerikaanse televisiezender CNBC werd Icahn wat specifieker. Hij liet doorschemeren dat de raad van bestuur van Apple een verhoging van de terugkoop verbiedt. Het gesprek met Cook was op dit punt een beetje "hobbelig" geworden. Icahn liet aan de andere kant open hoe Cook zelf over het onderwerp is. Maar de belegger zei tijdens het diner: "Ik heb ervan genoten." Hij wilde niet laten zien wat het was.


Investeerders kijken al geruime tijd naar Apple's Geldberg, die eind juni was gegroeid tot $ 146,6 miljard ( € 108 miljard). CEO Cook kwam naar hen toe in tegenstelling tot zijn voorganger Steve Jobs in tegenstelling: Apple wil tegen 2015 ongeveer $ 100 miljard aan aandeelhouders verdelen door middel van dividenden en een inkoop van eigen aandelen.Icahn vraagt ​​nu om een ​​verhoging. "Dat is geen vraag." Omdat Apple goedkoop geld kan lenen. De groep had dit al gedaan om niet naar zijn buitenlandse reserves te hoeven gaan. Omdat dit te wijten zou zijn aan de overdracht naar de Amerikaanse belasting."We hebben twee miljard dollar vastgehouden in het bedrijf," zei Icahn in een interview, waardoor speculatie eindigde over hoe hoog zijn aandeel was. Het is dus niet eens 1 procent. Hij is de afgelopen weken blijven kopen, zei Icahn. Hij had al lange tijd geen aandelen "die zo goedkoop" hadden gezien. Apple-documenten liggen op $ 488, ongeveer een derde onder hun hoogtepunt in september 2012.


Icahn versterkte Tim Cook, die bekritiseerd was omdat hij de nieuwste generatie iPhone-telefoons had geïntroduceerd, omdat de Innovaties in de iPhone 5s waren in detail en de instap iPhone 5c was volgens sommige waarnemers te duur. "Ik respecteer wat Tim heeft bereikt. De producten zijn goed. "Twitter-bericht van Icahn

Mogelijk gemaakt door Blogger.