Nieuw record voor Android: 75 procent op de smartphonemarkt

Het Google-besturingssysteem Android heeft zijn leiderschap in de smartphone-industrie vergroot, volgens marktonderzoekers tot het nieuwe record van 75 procent.

Het Google Android-besturingssysteem heeft volgens marktonderzoekers zijn leiderschap in de smartphonebedrijf vergroot tot een nieuw record van 75 procent.


Apple's mobiele apparaat met iOS bereikte 14,9 procent in het derde kwartaal, rapporteerde het analysebedrijf IDC in het weekend. In Duitsland draait elke tweede smartphone die nu wordt gebruikt op Android.Over het algemeen werden in het derde kwartaal 136 miljoen computertelefoons verkocht met Android, meldde IDC. In de kerstkwartieren kon het gewicht weer iets naar het Apple-platform bewegen: de nieuwe iPhone 5 kwam eind september op de markt en veel fans pushten de aanschaf van een nieuw apparaat.De populariteit van het Google-systeem andere aanbieders daardoor weinig ruimte op de markt gelaten. RIM's ooit populaire Blackberrys zakten binnen een jaar van 9,5% naar 4,3%. Bijzonder steil was het geval van Nokia's oude systeem Symbian: slechts 2,3 procent van 14,6 procent in het derde kwartaal van 2011. Nokia richt zijn smartphonebedrijf sinds begin vorig jaar op de Windows Phone van Microsoft. Het marktaandeel van dit platform blijft echter tot nu toe laag: volgens IDC zijn Windows-smartphones gestegen tot slechts 2,0 procent ten opzichte van 1,2 procent een jaar geleden. Microsoft hoopt op een ommekeer met de nu uitgebrachte nieuwe variant Windows Phone 8.De dominantie van Android is nu ook merkbaar in de aandelen van de totale gebruikte apparaten. Volgens berekeningen van het marktonderzoeksbureau Comscore, dat het nieuwsmagazine "Focus" publiceerde, steeg het marktaandeel van Android-apparaten tegen het einde van september van 27,2 naar 50,1 procent. Van de fabrikanten leidt Samsung met 31 procent. Welnu, elke vijfde computertelefoon die in bedrijf is, is een iPhone. Het marktaandeel daalde licht met 21 procent, volgens Comscore. De Comscore-nummers tonen de inventaris van de daadwerkelijk gebruikte apparaten, niet de huidige verkopen.Daarom komt Symbian van Nokia uit op 16,6 procent in Comscore, hoewel het marktaandeel snel daalt. De Windows-systemen gaan uit op 5,8 procent na 9,2 procent een jaar eerder - een groot deel daarvan zijn waarschijnlijk zelfs oudere apparaten met het voorganger-systeem Windows Mobile.Volgens recente mediaberichten heeft Microsoft ook getest eigen smartphone. Echter, de financiële persbureau Bloomberg gemeld in het weekend, het was gewoon een voorzorgsmaatregel voor het geval dat de huidige apparaten van fabrikanten als Nokia niet kan slagen. De tabletten, Microsoft net zijn eerste Model Surface op de markt en dus maakt de hardware partners concurrentie.

Mogelijk gemaakt door Blogger.