Privacybescherming bezorgd over nieuw internetprotocol

Omdat de vorige internetadressen uitgeput zijn, moet een nieuwe standaard bijna oneindige adressen bevatten. Het probleem: dit zou in de toekomst elk apparaat kunnen identificeren dat op het netwerk is aangesloten. Dat is wat privacyadvocaten willen voorkomen.

Omdat de vorige internetadressen uitgeput zijn, moet een nieuwe standaard bijna oneindige adressen bevatten. Het probleem: dit zou in de toekomst elk apparaat kunnen identificeren dat op het netwerk is aangesloten. Dat is wat privacyadvocaten willen voorkomen.Voorstanders van privacy zijn bang dat de nieuwe standaard voor internetadressen de anonimiteit in het netwerk zou kunnen ondermijnen. Ze hebben dinsdag een beroep gedaan op internetproviders en beleid om anoniem gebruik toe te staan, zelfs als elk apparaat een vast adres kon krijgen. De federale commissaris voor gegevensbescherming Peter Schaar gewaarschuwd op een symposium in Berlijn voor dramatische gevolgen hebben voor alle internetgebruikers: met de nieuwe IPv6-standaard en de bijbehorende enorme toename van het aantal mogelijke internetadressen, zal het mogelijk zijn om elk apparaat dat is aangesloten op het internet apparaat permanent identificeren

"het internetadres wordt een soort van onderscheidende identificatie kenmerk van het corresponderende apparaat," zei Schaar. Daarom moet men nadenken over hoe privacy kan worden beschermd, zelfs in tijden van IPv6, zei Schaar en eiste de strikte toepassing van het principe "Privacy by default" - de bescherming van privacy moet worden gegarandeerd in de standaardinstellingen."IPv6 levert problemen op als het verkeerd wordt gebruikt", zei de computerwetenschapper van Hannes, Hr. Federrath. Als de aanbevelingen van de privacyaanbevelers worden gerespecteerd, biedt de nieuwe standaard meer voordelen dan risico. IPv6 en de extensie IPsec "hebben bijvoorbeeld een enorm probleem met betrekking tot de vertrouwelijkheid van gegevens opgelost".Bovendien is het aantal beschikbare IPv6-adressen zo groot dat het mogelijk zou zijn om meerdere miljoen adressen aan elk apparaat toe te wijzen. , En met speciale technieken voor het anoniem maken van de verbindingsgegevens van internetgebruikers, bijvoorbeeld via de service Tor (The Onion Router), staat IPv6 meer stroom toe dan daarvoor. Kritische moet men zien dat met de mogelijkheid van een technische prioritering netneutraliteit in gevaar zou komen -. Dit principe pleit voor gelijke behandeling van alle gegevensOp de Duitse IPv6 Council, een beroepsvereniging van experts uit de industrie, onderzoek en de politiek, zei IPv6 bieden zowel kansen als risico's op het gebied van gegevensbeveiliging. "De automatische adresgeneratie vanaf het hardwareadres van een apparaat kan zeker worden gebruikt voor permanente identificatie", zei secretaris-generaal van de Duitse IPv6-raad, Harald Sack, het persbureau dpa. Privacy-extensies in IPv6 zijn echter nog steeds anoniem, zei de computerwetenschapper aan het Hasso Plattner Institute van de Universiteit van Potsdam. In deze privacybeschermingsregeling is het tweede deel van het nieuwe IP-adres een soort van blokjes. Het netwerkgedeelte van het IPv6-adres blijft echter behouden, zodat het netwerk nog steeds kan worden geïdentificeerd.Met de introductie van het nieuwe internetprotocol, dat al gedeeltelijk is begonnen, is het aantal onder de vorige standaard IPv4 mogelijk Internetadressen stegen van 4,3 miljard naar 340 sextillion. Schaar vergeleek dit met een bol met een diameter van 350 kilometer gevuld met zandkorrels - terwijl de IPv4-bal slechts acht centimeter breed is.

Mogelijk gemaakt door Blogger.