Tips voor het kopen van een printer

permanent-druckköpfe Permanente printkoppen, waarbij de inkttanks onafhankelijk van de printkop kunnen worden vervangen, zijn bijzonder de moeite waard voor geavanceerde printers.

Een inkjetprinter zijn, is meestal een vanzelfsprekendheid bij het kopen van een printer voor particulieren. Dan eindigt het met de overeenkomsten, maar al. Elke consument heeft andere vereisten op het gebied van printtechnologie, printkopvariant en functies.Inkjetprinters werken op twee verschillende manieren. De bubble-jet-methode die wordt gebruikt door Canon en HP verwarmt en werpt inkt uit de spuitmond. In de piëzo-methode die door Brother en Epson wordt gebruikt, brengen geactiveerde kristallen de inkt op het papier. Kwalitatief liggen in een test van 24 draadloze multifunctionele printers tot 140 euro van de magazijnchip (uitgave 4/14), hoewel bubbel-jetapparaten vooraan staan. Progressieve printers kunnen echter profiteren van de langere levensduur van de piëzo-printkoppen. Omdat Bubble Jet-hoofden uiteindelijk branden, kost een vervangende kop 50 tot 100 euro.


Kopers moeten ook overwegen om een ​​cartridge-printkopprinter aan te schaffen die de inktcartridge en printkop verenigt of die kiest voor een permanente printkop met afzonderlijk vervangbare inkttanks. Deze laatste adviseren de testers aan degenen die veel en regelmatig printen.Met een apparaat met een printkop van een cartridge rijden consumenten goed, die zelden printen. Want zelfs als de printer na een lange onbruik is volledig opgedroogd, krijg je door het kopen van een nieuwe cartridge printkop ook vrijwel een printer die werkt als nieuw. Natuurlijk, een cartridge printkop is aanzienlijk duurder dan de afzonderlijke inkttanks.Photo Veel printers moeten de weg vrij voor de aanwezigheid van een vijfde inkt cartridges met speciale foto-zwart in de gewenste aantrekkingskracht achten. Denn deze bijzondere zwart het uiterlijk van het oppervlak van beelden verbetert de informatie overeenkomstig aanzienlijk.Iedereen die vaak documenten van meerdere pagina's moet scannen of kopiëren, doet er goed aan om een ​​automatische feeder te gebruiken, aldus de experts. Papier kan worden bespaard met een zogenaamde duplexeenheid, die automatisch documenten aan beide zijden kan afdrukken.Alle apparaten in de test maken via WLAN verbinding met het thuisnetwerk en kunnen vanaf elke computer afdruktaken ontvangen. Veel printers ondersteunen AirPrint om via een app verbinding te maken met mobiele apparaten van Apple.Als alternatief of als extra kan de Android-tegenhanger Google Cloud Print ook worden gevonden op de apparatuurlijsten. Deze laatste service is nog universeler en kan onafhankelijk van geïnstalleerde printerstuurprogramma's worden gebruikt via de Chrome-browser. Volledig stuurprogramma - en apparaatonafhankelijk, ook cloud-services van de printerfabrikant werken. Hier kan de gebruiker eenvoudig een e-mail naar zijn printer sturen, die dan inhoud of bijlage afdrukt.Lege originele inktpatronen mogen niet in de prullenbak worden gegooid, suggereren experts. Ze konden nog steeds voor een paar euro verkopen - in de inktwinkel om de hoek of voor kopers op internet. De serviceproviders zouden de cartridges opschonen, bijvullen en doorverkopen.

Mogelijk gemaakt door Blogger.