Aanhoudend protest: uitstapjes naar Cairo geannuleerd

Het geweld is teruggekeerd naar Egypte: Gezien de rellen in Caïro diverse touroperators hebben dagtochten geannuleerd naar de hoofdstad voor het moment. in kairo ist es wieder zu krawallen gekommen. deshalb sagen reiseveranstalter ihre ausflüge in die ägyptische hauptstadt vorerst ab. (bild: khaled elfiqi/dpa) In Cairo kwam het terug tot rellen. Daarom, touroperators zeggen dat hun reizen voor het moment in de Egyptische hoofdstad. (Foto: Khaled Elfiqi / dpa)

Het geweld is teruggekeerd naar Egypte: Gezien de rellen in Caïro diverse touroperators hebben dagtochten geannuleerd naar de hoofdstad voor het momentTui streken tot 29 .. November alle excursies van de resorts naar Cairo, zei woordvoerster Susanne Stünckel op maandag (21 november). Alltours niet op zijn minst ga er op dinsdag, zei woordvoerster Alexandra Hoffmann.De Rewe Touristik (ITS, Jahn Reisen, Tjaereborg) had geannuleerd op zondag vertrek uit Hurghada in de Egyptische hoofdstad. Of het nu in de komende dagen reis naar Cairo worden aangeboden, u besluit van dag tot dag van het nieuwe, zei woordvoerster Daniela Sauerwald. Tot nu toe zijn er geen verzoeken van reizigers die hun reis willen annuleren of annuleren omwille van de rellen in Cairo.


In het weekend werden minstens 22 mensen gedood in straatgevechten in Caïro, en ongeveer 400 mensen raakten gewond. Op maandag gingen de schermutselingen door op het centrale Tahrir-plein.Studiosus onthoudt zich daarom voorlopig niet van deelnemers aan het Egyptische Nationale Museum, gelegen op het Tahrir-plein. Toeristen die verblijven in hotels in de buurt van het plein zullen worden ondergebracht in andere delen van de stad.Zelfs Thomas Cook en Neckermann bieden aanvankelijk geen bezoeken aan het Nationaal Museum. Bovendien stoppen de excursionisten niet bij de bazaar Khan el Khalili. De piramides en de islamitische oude stad zouden echter blijven bezoeken, zei woordvoerder Mathias Brandes. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de veiligheidswaarschuwing voor Egypte na de recente onrust niet ingrijpend gewijzigd.Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert momenteel niet om naar Caïro te reizen. Het raadde maandag alleen aan om demonstraties en drukte te vermijden en de rapporten van de lokale media op de voet te volgen. Reizigers moeten wegblijven, vooral vanuit de gebieden rond het Tahrir-plein en Maspero Television Building in Caïro.

Mogelijk gemaakt door Blogger.