Augmented Reality: Like a Skin for Reality

"Augmented reality" wordt beschouwd als een belangrijke trend in de mobiele industrie. Het biedt als toeristische gids of instructies voor het gebruik van virtuele extra inhoud. Het vergroten van de werkelijkheid op het scherm zou de moeite waard moeten zijn. kino in der nähe gesucht? augmented-reality-apps auf dem smartphone helfen weiter. (bild: metaio) Bent u op zoek naar een film bij u in de buurt? Augmented reality-apps op de smartphone blijven helpen. (Foto: Metaio)

"Augmented reality" wordt beschouwd als een belangrijke trend in de mobiele industrie. Het biedt als toeristische gids of instructies voor het gebruik van virtuele extra inhoud. Het vergroten van de werkelijkheid op het scherm zou de moeite waard moeten zijn.Een museumgids met details. Een virtuele makelaar die de eigenschappen van een huis vertegenwoordigt. Een instructiehandleiding die de gebruiker elke actie in gesuperponeerde animaties laat zien. Dit alles wordt mogelijk met de techniek van "Augmented Reality": AR biedt meer dan alleen de werkelijkheid en verrijkt de waarneming. Het bereik van mogelijke toepassingen in het dagelijks leven is breed. De augmented reality wordt ook beschouwd als een grote trend in de mobiele industrie.Voor Peter Meier, de technologiechef van de leverancier Metaio, neemt AR de interface tussen mens en digitale wereld in. De technologie zal zich de komende jaren vestigen. "Maar eerst moet er een kritische massa aan content worden gegenereerd, zodat mensen gemakkelijker met AR kunnen worden uitgelegd", zegt Meier."Augmented reality" ligt als een tweede huid boven realiteit - het principe is niet zo moeilijk te begrijpen - bijvoorbeeld wanneer een camera van het apparaat foto's van de omgeving maakt. Aanvullende informatie verschijnt op het display - zoals een Wikipedia-artikel over een herkenningspunt. Het apparaat vindt dit door de locatie en kijkrichting te bepalen met de GPS-sensor. Met behulp van de geo-informatie van het online lexicon bepaalt het vervolgens wat er te zien is.AR moet zijn weg vinden naar massaconsumptie via apps voor mobiele telefoons. Marktonderzoeksbureau Juniper Research voorspelde onlangs dat het aantal gedownloade AR-aanvragen zal toenemen van 11 miljoen vorig jaar tot 14 miljard in 2015. De omzet zou dan 1,5 miljard dollar moeten bedragen.Met ongeveer 60 collega's werkt het Meiers-bedrijf aan de "Augmented Reality" - software. Zelf is hij sinds 2002 betrokken bij verrijkte perceptie. "Het is net als internet een paar jaar geleden", zegt Meier, "mensen moeten er gewoon aan wennen."Microsoft computerwetenschapper Jaron Lanier ziet "buitengewone kansen" in augmented reality. Een vloeibare implementatie op het apparaat is nog steeds moeilijk, vertelde hij de krant "USA Today". Smartphones en webcams, maar ook gameconsoles zoals de Microsoft Xbox 360 of de Nintendo 3DS gebruiken AR.Een van de voorouders van 'Augmented Reality' is John Ellenby. Begin jaren negentig vertrouwde hij vooral op positionering op deze technologie. Vandaag ziet chief technology officer Meier een groot potentieel, vooral in de automobielindustrie: "Het is natuurlijker en gemakkelijker om een ​​nieuwe auto met AR te verklaren dan om door een boek van 300 pagina's te bladeren."website van MetaioAugmented Reality


" Augmented Reality "beschrijft een geautomatiseerde waarneming. In de augmented reality mix reële en virtuele wereld berekenen Strong smartphones en snelle netwerken maken het mogelijk :. aanvullende informatie wordt direct weergegeven in het beeld van de mobiele telefoon camera. Dit kunnen details zijn over de geschiedenis van een gebouw, een wegwijzer die direct naar het livebeeld van de straat op het scherm van de mobiele telefoon gaat of geanimeerde pagina's van een goederencatalogus die video's bevat die overeenkomen met de inhoud.
Mogelijk gemaakt door Blogger.