Computerspellen: industrie verwacht opleving

In Duitsland spelen steeds meer mensen computerspelletjes. De eerste helft van 2013 was echter relatief mager voor de langverwende industrie. computerspiele-fan Computerspellenfans 2012 voor een stand van gamescom Gamescom in Keulen.

Voor de tweede helft van het jaar verwacht brancheorganisatie BIU nu weer groei. De nieuwe gameconsoles van Microsoft en Sony spelen waarschijnlijk een beslissende rol. Volgende week worden Xbox One en Playstation 4 voor de eerste keer in Duitsland getoond op Gamescom in Keulen.



Ondanks de lauwe start dit jaar, de Federale Vereniging van Interactive Entertainment Software BIU verwacht dat de totale omzetgroei van 3,5 procent tot 1,9 miljard euro, 2013. Duitsland is 's werelds meest stabiele markt. Dat er een lichte daling in de eerste helft, was verwacht als gevolg van de op handen zijnde generatiewisseling in de gaming consoles.



De huidige verandering van de ene console generatie op de volgende is een uitdaging voor alle markten van computer - en videospellen, Maximilian zei Schenk, Managing Director van BIU. Tegen deze achtergrond zijn we met de verkoop record in de eerste helft van 2013 en lager dan verwachte omzetdaling meer dan tevreden..



In de eerste helft van 2013, de industrie realiseerde 752.000.000 euro, ontleend BIU. Het bedrijf van digitale games ging er met 3,5 procent. Titel voor consoles steeg met één procent tot 9,6 miljoen games verkocht aan minimaal, echter, daalde de omzet met vier procent tot 293 miljoen euro.



De omzet van PC Games, de op een na belangrijkste pijler van de sector, groeide met 2 procent tot 11,9 miljoen spellen, maar de omzet daalde ook met 5 procent tot 202 miljoen euro. De omzet uit games voor mobiele consoles daalde eveneens met 78 miljoen euro (een daling van 3 procent). In de tussentijd worden games steeds meer digitaal gedownload (43 procent), maar 57 procent is nog steeds in aantal groter dan fysieke media.



Meer dan 25 miljoen mensen spelen computerspellen in Duitsland, volgens de IT-branchevereniging Bitkom. Games zijn eindelijk veranderd van een nicheverschijnsel naar een alledaags entertainmentmedium, zei Christian Illek van de Bitkom-raad. Aanzienlijk in deze trend betrokken zijn games op smartphones. Bijna elke tweede speler (44 procent) in Duitsland speelt nu op zijn mobiele telefoon, zei Illek.



Volgens het BIU waren games voor smartphones en tablets met 20 procent de sterkste groei in de branche. Met de titels werd 24 miljoen euro geïmplementeerd. Maar ook hier daalde de omzet, met zeven procent tot 10,2 miljoen stuks. De eerste helft van 2013 was gemengd, maar in de tweede helft van het jaar waren de verkopen en verkopen altijd hoger dan in de eerste zes maanden, zei Schenk.



In de komende week (21 tot 25 augustus) zal plaatsvinden in Keulen met Gamescom een ​​van de belangrijkste internationale handelsbeurzen voor computerspellen. De industrie hoopt op verdere rugwind voor de tweede helft van het jaar. Aan het eind van het jaar willen Microsoft en Sony hun nieuwe gameconsoles Xbox One en Playstation 4 na vele jaren op de markt brengen. Op de beurs, zijn de apparaten eerst gepresenteerd in Duitsland. Veel innovaties in de nieuwe generatie consoles zal worden (...) te zien zijn op Gamescom, Illek, die ook Duitsland CEO van Microsoft gezegd. 2013 is een van de meest opwindende jaren voor de console-gebruikers.



BIU Feiten



Bitkom persbericht

Mogelijk gemaakt door Blogger.