De acteur: over naaktheid als kostuum

Hoe werk je? - Elke werkende persoon kan een verhaal vertellen over zijn gilde. Velen durven echter niet de echt opwindende vragen te stellen. Nauwelijks een klus is saai. Deze maand: drie vragen aan de acteur. sebastia Sebastian Schwarz werkt nu ongeveer tien jaar als acteur en is een permanent lid van het ensemble van de Schaubühne in Berlijn. Tv-kijkers kennen hem van het toneel.

Sebastian Schwarz (32) werkt nu ongeveer tien jaar als acteur en is een permanent lid van het ensemble van de Schaubühne in Berlijn. Tv-kijkers kennen hem bijvoorbeeld uit de plaats delict of uit de serie waar mevrouw Temme geluk zoekt. Over acteur worden:Op welke momenten wil je het publiek beledigen?Lasteren is heel moeilijk, maar er zijn momenten. Mobiele telefoon rinkelt, ik vind het ongelooflijk vermoeiend. Of als iemand struikelt en niet uitgaat, kan het vermoeiend zijn. Omdat je de club al kon uitpakken, moet ik toegeven. Omdat je het gevoel hebt: voor wie ik het vertel? Theater is op zijn best een gedeelde ervaring - en de ene verstoort de andere door dat te doen. Er zijn ook mensen die spelen met hun mobiele telefoons. Zoals je kunt zien bij het veranderen, wanneer het donker is, plotseling heldere gezichten. Als iemand besluit te gaan slapen, stoort me dat niet. Iedereen moet dat voor zichzelf goedmaken. Als je begint te snurken, vind ik het moeilijk omdat het iemand anders lastig kan vallen die wil luisteren.Hoe is het om naakt op het podium te staan?Ik sta daar in Roep me om me voortdurend naakt in stukken te strippen. Het was meestal in het spel, dan moet je het doen. Dat is een deel van de baan. Eerlijk gezegd, het is ook een beetje therapie voor mij. Ik kan niet zo heel veel met mijn lichaam doen, dus ik zeg het en kijk eens: wat maakt het uit met mij? Je denkt er ook niet veel over na. Integendeel, naakt zijn geeft me een kans om te spelen. Natuurlijk is naakt ook een soort kostuum, je vertelt iets over een extreem kostuum. Particulier heb ik veel grotere problemen om naakt te zijn dan op het podium. Ik word beschermd door ruimte, spel en richting.Wordt het saai als je het x keer speelt?Nee, dat is geweldig om het steeds opnieuw te proberen. Ik probeer elke avond opnieuw te beleven wat er op het podium gebeurt. De taak die me ergert aan mijn baan is om tekst te leren. Ik weet niet hoe ik me voel over al die massa's tekst. Dat is de hel voor mij. Daarom begin ik de tekst al heel vroeg te leren. Ik vraag je om de tekst zo vroeg mogelijk te krijgen en dan te leren hoe geobsedeerd. Het leren van tekst is echt vreselijk. Walgelijk!

Mogelijk gemaakt door Blogger.