Geen gezinsverzekering voor hoogverdieners

Het federale constitutionele hof blijft in het proces: zelfs betere paren kunnen hun kinderen in de toekomst niet laten verzekeren in het wettelijke ziekteverzekeringsfonds als de ouder met het hogere inkomen particulier verzekerd is. die richter bleiben dabei: kinder, mit einem elternteil in der privaten krankenversicherung, bleiben von der kostenlosen familienversicherung ausgeschlossen. (bild: dpa) De rechters vast te houden: kinderen met een ouder in particuliere ziektekostenverzekering, zijn uitgesloten van de vrije familiale verzekering. (Foto: AP)

Het Federale Constitutionele Hof blijft: hoger inkomen koppels kunnen hun kinderen in de toekomst niet kan worden bijdragende meeverzekeren in de openbare ziekteverzekering wanneer de ouder particulier is verzekerd bij de hogere inkomensgroepenDe hoogste Duitse rechter. heeft er in een rapport op donderdag gepubliceerd besluit, de grondwettelijke klacht van een vrouw uit Saksen terug, die wilde dat haar vier kinderen ook verzekeren over de familiale verzekering (dossiernummer: 1 BvR 429/11 - besluit van 14 juni 2011). De echtgenote is wettelijk verzekerd, haar echtgenoot, een zelfstandige advocaat, privé. De derde kamer van de Eerste Senaat beschouwde het beroep als ongegrond en accepteerde het niet. Het hof van Karlsruhe handhaaft derhalve zijn vonnis van 12 februari 2003. Volgens deze, schendt de ongelijke behandeling van gehuwde ouders voor ongehuwde ouders met betrekking tot gezinsverzekeringen niet het algemene gelijkheidsbeginsel in verband met het fundamentele recht op huwelijk en gezin.Terwijl dus hogere inkomens gehuwde paren zijn slechter af in vergelijking met niet-gehuwde paren in dit opzicht. Het Grondwettelijk Hof heeft echter in 2003 dat de regels van de familiale verzekering een totaal van gehuwden niet slechter dan niet-gehuwde paren te zetten.De uitsluiting van kinderen uit de familiale verzekering zal adequaat gecompenseerd door de inkomstenbelasting behandeling van de ziektekostenverzekering bijdragen van de kinderen, herhaalde de federale constitutionele hof in zijn beslissing. Daarom moet een "punctueel juridisch nadeel" worden aanvaard. De grondwettelijke plicht van de staat om het gezin te bevorderen, waren er geen concrete aanspraken op bepaalde voordelen van de staat.

Een overeenkomstige regeling voor ongehuwden in een vergelijkbare constellatie zou volgens de veroordeling van de ziekteverzekering niet behandelbaar zijn voor de ziekteverzekering. "Voor hen zou het een bijna onmogelijke taak zijn om voortdurend na te gaan of zo'n partnerschap bestaat, nog steeds bestaat of opnieuw bestaat", aldus de rechters. Zelfs tussentijdse wettelijke veranderingen in de verzekeringssector zouden de constitutionele beoordeling niet hebben veranderd.

Mogelijk gemaakt door Blogger.