Kerstavond in het Hospice - Het is hier heel emotioneel

bewohne Bewoners van het Hospice Sankt Martin en familieleden tijdens het zingen van de Advent. Voor hen is kerstavond iets heel bijzonders.

Wees niet bang, want vandaag wordt de Verlosser voor je geboren. Als de kerst Evangelie aan het Hospice van St. Martin wordt geciteerd, dan is er een heel bijzondere sfeer. Hier de dood is een alledaagse gebeurtenis.wordt omgeven door een krans met rode ballen is een crèmekleurige kaars in een glazen vaas op het raam van de Hospice van St. Martin in Stuttgart. Maar ze brandt niet. Een vlammend lont kijkt hier niet omhoog met een zalige glimlach. Omdat toen deze kaars brandde, er een bewoner stierf. Hospices als de katholieke Sint-Maarten boven de hoofdstad Baden-Württemberg zorgen voor mensen wier leven eindigt, meestal vanwege een ongeneeslijke ziekte.Het feest in het hospice is een grote opluchting, zegt een 69-jarige patiënt. Ik hoef geen voorbereidingen te treffen, deze kerststress is altijd een gedoe geweest, zegt ze. Nu heeft ze tijd om na te denken en na te denken over wat Kerstmis inhoudt.Zoals veel mensen vandaag. Nationwide, zijn er ongeveer 200 intramurale hospices. Er, de verpleegkundigen zorgen voor de psychosociale en spirituele zorg en het toezicht op de behandeling van pijn, zodat de terminaal zieke kan leven met zo weinig mogelijk ongemak voor de laatsteDe cursus op kerstavond blijft hetzelfde elk jaar. Vaak drinken van koffie, een koperensemble toneelstukken voorzijde van het gebouw met de rode bordeaux huis muren, dan zijn alle naar de kerk gaan. Het menu Kerstmis is al zeker: Aardappelsalade en strijkkwartet worst (worstjes), zeer traditioneel. Daarna is er een puinhoop met kleine details, zoals feel-good geuren, kaarsen en massage oliën.Kerstmis is in hospice zorg als elke andere dag, zegt Ralf Wollmerstedt, plaatsvervangend hoofd van Nursing. hij ooit had meegemaakt in de hospice zeven Kerstmis, vertelt de 55-jarige. En elke was anders: Ik weet alleen dat ik kan binnenkort niet veel mensen die hier zijn gekomen om me dicht, zegt hij, en kijkt naar beneden te zien.Kerst is sowieso een emotioneel festival, maar het is vooral emotioneel hier, zegt regisseur Angelika Daiker. De acht bedden zijn altijd bezet. In het hospice staan ​​de stervende mensen en hun familieleden niet alleen met hun gedachten, zegt de 59-jarige. Zelfs 's nachts niet: net wanneer iedereen na de feestelijkheden thuis naar bed gaat en slaapt, overwinnen de ernstig zieke mensen vaak het verdriet.Wat ons verbindt in het dagelijks leven en hoe we samen hebben geleefd de afgelopen weken: dit alles is een hoogtepunt met Kerstmis, zegt Daiker. We vormen dan een kerstfamilie. Een tijdelijk gezin dat nooit toetreedt tot een gemeenschap.


Wollmerstedt heeft het over een stukje thuis. Het is een zeer contemplatief moment voor zorgverleners - als je je realiseert dat het niet een gegeven is om met je gezin in een gezonde en gezonde sfeer te zitten en samen op tijd van de tijd te genieten. Daarom wordt kerstavond niet alleen gevierd en samen gezongen, maar ook veel gehuil en gelach. Elk moment in het hospice is kostbaar, vol emoties en vol leven, zegt Daiker.

Mogelijk gemaakt door Blogger.