Kritiek op malafide verzamelbedrijven: de trucs herkennen

Dubieuze herinneringen en 'fantasiekosten': met dubieuze methoden bij het verzamelen van naar verluidt openstaande betalingen, worden miljoenen klanten onder druk gezet. Dit is duidelijk uit klachten van klanten van consumentenadviescentra. Maar hoe kun je jezelf verdedigen? verbraucherschützer warnen vor den tricks unseriöser inkassofirmen. (bild: bodo marks/dpa) Voorstanders van consumenten waarschuwen voor de trucs van dubieuze incassobedrijven. (Foto: Bodo Marks / dpa) Dubieuze herinneringen en "mooie prijzen": het gebruik van dubieuze methoden om naar verluidt openstaande betalingen te herstellen zet miljoenen klanten onder druk. Dit is duidelijk uit klachten van klanten van consumentenadviescentra. Maar hoe kun je jezelf verdedigen?



In de evaluatie van ruim 3600 klachten van klanten waren in 84 procent van de gevallen klachten ongegrond, meld de Verbraucherschuetzer. Ongeveer driekwart van de respondenten voelde zich bedreigd, bijvoorbeeld door huisbezoeken aan te kondigen. Vaak eisen incassobedrijven 'mooie vergoedingen', die te hoog zijn geworden. Noodzakelijk zijn strengere wettelijke regels en strenger toezicht, vroeg de vereniging.



Dubieuze betalingsherinneringen zijn vaak gebaseerd op reclame-aanroepen, vermeende loterijen of uitgestelde abonnementen op internetaanbiedingen, zoals de Duitse consumentenbond (vzbv) heeft uitgelegd. Onzekere klanten zouden gedwongen worden om gedeeltelijk afspraken te maken over termijnbetalingen, die dubieuze claims zouden herkennen. Vaak vragen incassobureaus hoge kosten, zelfs voor kleine claims. In een flagrante zaak dus vanaf de som van 20,84 euro is een vordering van 1200 euro geworden.



Consumenten moeten oppassen dat ze ongerechtvaardigde claims niet herkennen wanneer ze reageren op herinneringen aan incassobureaus. Vanuit het oogpunt van de expert is voorzichtigheid geboden als bedrijven termijnbetalingen voorstellen. Dit zou goed kunnen zijn voor een legitieme betalingsaanvraag, zei de vzbv. Bedrijven proberen echter op deze manier soms consumenten met ongerechtvaardigde claims de schuld te geven.



Vaak worden formulieren met een kop als 'termijnbetalingsovereenkomst en bevestiging' verzonden. Iedereen die dit uit angst ondertekent, kan zichzelf niet zomaar achteraf verdedigen tegen een ongerechtvaardigde claim, zei Gabriele Emmrich, juridisch expert bij het consumentencentrum Saksen-Anhalt. Door het ondertekenen van dergelijke formulieren, volgens vzbv, worden de oorspronkelijke claim en nevenvorderingen, zoals kosten, erkend. Dit creëert gedeeltelijk een wettelijke basis voor de claim van het incassobedrijf.



Als een verkoper u factureert, ook al hebt u nog geen deal voltooid, dan zou schrijven niet zomaar in de prullenbak terecht moeten komen. Beter in tegenspraak met de aanbieder om veiligheidsredenen, adviseerde Emmrich.

Mogelijk gemaakt door Blogger.