Overweeg internet-beginners niet met technische termen

Elke vierde Duitser is nog steeds offline. Iedereen die een van hen op internet wil helpen, heeft geduld en empathie nodig. Het is belangrijk om nieuwkomers in het net niet te overweldigen met technische termen en ingewikkelde uitleg.

Eén op de vier Duitsers is nog steeds offline. Iedereen die een van hen op internet wil helpen, heeft geduld en empathie nodig. Het is belangrijk om nieuwkomers in het net niet te overweldigen met technische termen en ingewikkelde uitleg.Als een beginner voor de eerste keer in contact komt met een computer, als hij niet begint met een browser en e-mail, maar eerst leert hoe hij veilig met de muis moet omgaan, beveelt het competentiecentrum technologische gelijkheid van kansen aan brochure.Ongeveer een op de vier in Duitsland komt niet in contact met het internet, privé of professioneel (24 procent). Dit is het resultaat van het onderzoek van TNS Infratest "(N) Onliner Atlas 2012" in opdracht van het D21-initiatief. Bijzonder hoog is het aandeel ouderen boven de 60: slechts drie van de vijf Duitsers gebruiken internet (60 procent) en minder dan een derde is online in de leeftijdsgroep van meer dan 70 (28 procent). Maar niet alleen ouderen gaan niet naar het internet, zelfs onder de jongere Duitsers zijn er off-leasers: tenslotte ongeveer 3 procent onder 20- tot 29-jarigen. Maar met hen zou het moeilijk zijn om ze op het net te krijgen, zei de managing director van het onderzoeksinstituut TNS Infratest, Robert Wieland. "Deze jongeren verwerpen het vaste internettarief meestal - net als sommige anderen een tv." De klantenbeoordeling is machinaal uit het Duits vertaald. Een quota van 100 procent internetgebruik kan nauwelijks worden bereikt.De eenvoudigste manier om te beginnen met surfen is volgens het Competentiecentrum op basis van concrete voorbeelden. Dit kan bijvoorbeeld het maken van een fotoalbum zijn of het zoeken naar het bioscoopprogramma op locatie. In plaats van lange theoretische lezingen, kunnen de nodige stappen het beste in kleine stappen en zo praktisch mogelijk worden uitgelegd. Als je tijdens het leren veel kunt leren, kun je eventuele angsten sneller verminderen. Als bepaalde stappen op verschillende manieren uit te voeren, bijvoorbeeld voor het starten van toepassingen, beginners moeten beginnen met slechts één om te weten.Brochure van het Competence Center(N) Onliner Atlas 2012Meer dan 53 miljoen online


om haar dagelijkse leven behoort tot het internet voor iets minder dan 76 procent van de Duitsers - 53,2 miljoen. Het aantal internetgebruikers steeg met minder dan 1 procentpunt in vergelijking met vorig jaar, volgens de studie "(N) Onliner Atlas 2012". Ongeveer drie procent van de offliners wilde echter toegang tot internet krijgen. Ook opvallend is het verschil tussen mannen en vrouwen in het gebruik van internet, zei de directeur van het onderzoeksinstituut TNS Infratest, Robert Wieland. Terwijl meer dan 80 procent van alle mannen op het internet surft, is slechts 70 procent van de Duitse vrouwen online.

Vooral in het oosten van Duitsland en het Saarland zijn veel Duitsers offline. In Saksen-Anhalt, het Saarland en Mecklenburg-Vorpommern leeft in de nationale vergelijking, de minste internetgebruikers - slechts ongeveer 68 procent gaat hier in het netwerk. De leiders daarentegen zijn de stadstaten Hamburg, Berlijn en Bremen met ongeveer 80 procent. Baden-Württemberg is het land met het hoogste internetgebruik - 78,2 procent. Voor de representatieve studie heeft het D21-initiatief dit jaar meer dan 30.000 telefonische interviews afgenomen en geëvalueerd.

Mogelijk gemaakt door Blogger.