Riviercruises op de Donau en de Rijn geannuleerd

Vanwege de overstroming hebben verschillende rederijen riviercruises in Duitsland en de buurlanden geannuleerd. Boven alles is de Donau getroffen. passagierschif Passagiersschip aan de Donau in Passau: als gevolg van de overstroming worden een aantal riviercruises geannuleerd.

Op de Donau tussen Passau en Bratislava is het scheepvaartverkeer volledig gestopt door de Duitse reisorganisatie (DRV) volgens Sibylle Zeuch. Bovendien zijn er problemen, vooral aan de Bovenrijn.


Nicko Tours moest twee reizen op de Donau afbreken, aldus een woordvoerder. De andere schepen zijn momenteel verder de rivier af richting de Donaudelta. Ook op de Main moest Nicko Tours reageren. Een gecombineerde Rijn-Main-reis werd geannuleerd. Aan de Neckar, de Rijn en de Elbe daarentegen, zijn er slechts enkele wijzigingen in de dienstregeling en zijn de havens voor in - en uitstappen gewijzigd. Alle reizen zouden plaatsvinden zoals gepland. In het geval van een geannuleerde of geannuleerde reis ontvangen de toeristen volgens een woordvoerder de reisprijs voor de dagen die ze niet aan boord hebben doorgebracht. Ook neemt het retourtransport de rederij over.De organisator 1AVista wilde deze week een Donau-cruise starten. "Omdat we nog steeds precies het niveau bekijken en vervolgens beslissen of het moet worden geannuleerd", zei managing director Hubert Schulte-Schmelter. Een schip is momenteel in Wenen, de passagiers zouden een dag eerder dan gepland teruggaan naar Passau. De 1AVista Rijnschepen zijn momenteel in Nederland en zouden pas aan het einde van de week naar Duitsland terugkeren. "Al met al hebben we met een blauw oog kunnen wegkomen", zegt Schulte-Schmelter.Phoenix Travel moest ook reageren. Een reis op de Donau werd geannuleerd. Andere cruises zijn momenteel aan de gang, volgens Michael Schulze, directeur van Cruises. Van de negen schepen van Phoenix op de Donau zijn er zes aan de gang in het overstromingsgebied. Drie schepen reizen over de Rijn. Ook hier zou het in de komende dagen kunnen komen tot annuleringen.

Mogelijk gemaakt door Blogger.