Wees zeker op internet

Gratis programma's helpen bij het versleutelen van e-mails en chats en privé privé houden. vie Veel meer dan alleen cijferreeksen: informatie kan worden uitgelezen via de broncode.

Dit zijn programma's en pagina's die we elke dag gebruiken. Facebook, Google, iTunes, Microsoft, Yahoo - dat iedereen het niet met de privacy doet, soms niet helemaal, was tot nu toe bij de meeste gebruikers, ondanks alle meldingen waarschijnlijk een vaag gevoel. Het schandaal rond het onderscheppen activiteiten van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst NSA onderbouwd dit vermoeden nu opnieuw met dramatische informatie. Vrijwel elke grote Amerikaanse internetbedrijven, in het bijzonder de hierboven genoemde, zijn database wordt gezegd te hebben gevraagd naar het geheim Prism Spähprogramm de Verenigde Staten.
Anonieme in het net
Wie niet wil dat zijn e-mail, foto's of chats kunnen worden gelezen door de NSA, moet uit de grote diensten te melden. Een andere mogelijkheid bieden bepaalde anonymizing programma's.В Het is mogelijk om een ​​IP-adres te verbergen met het gratis open source-programma "Tor". De anonimiseringssoftware leidt de gebruiker om naar internet via een gecodeerd netwerk, zodat u tijdens het surfen geen traceerbare sporen nalaat. Het programma met het ui-logo is bijna een standaard onder de gratis anonimiseringshulpmiddelen en kan worden gedownload op www. chip. de. "Tor" werkt betrouwbaar en kan gemakkelijk worden gebruikt via plug-ins of invoegtoepassingen in de browser. Echter, surfen op het net kan erg langzaam zijn.В Om de cloud te coderen, wordt de gratis software "TrueCryptВ" aanbevolen. Het besturingssysteem is speciaal geprogrammeerd voor de volledige of gedeeltelijke codering van harde schijven en verwisselbare schijven en wordt pas gestart nadat het juiste wachtwoord is ingevoerd. Er kunnen echter problemen zijn bij het synchroniseren van de gecodeerde bestanden naar verschillende machines.E-mails worden beveiligd met coderingshulpprogramma's zoals Open PGP. Zo'n gecodeerde mail kan alleen worden gelezen door de ontvanger, zoekmachines zoals Google hebben geen kans om de virtuele letter te doorzoeken op trefwoorden en vervolgens gepersonaliseerde advertenties weer te geven. Open PGP is ook gratis, maar niet eenvoudig te installeren. Dit vereist een account bij een webmailprovider, zoals Gmail of GMX. Welke provider je kiest, maakt niet echt uit, het enige belangrijke is dat het toegang geeft tot de e-mails in Thunderbird via IMAP of POP 3. Bovendien zijn Mozilla's Thunderbird e-mailclient en Mozilla's Enigmail-extensie vereist. Als u geen Linux-besturingssysteem gebruikt, hebt u ook het GnuPG-programma nodig. Enigmail is de gebruikersinterface voor GnuPG in Thunderbird. GnuPG is vooraf geïnstalleerd op Linux-systemen, maar niet op Windows-systemen.
Slimme codering
Voor degenen die willen chatten, is Crypto. cat een goede manier om de geschreven inhoud te beschermen. Met de Firefox-add-on kunt u anoniem en gecodeerd communiceren. Na de installatie, bijvoorbeeld via www. chip. de, kunt u de Firefox-add-on Cryptocat oproepen via het pictogram in de menubalk. U kunt vervolgens een gebruikersnaam kiezen, een nieuw gesprek starten of deelnemen aan een bestaand gesprek. Alle berichten die binnen het gesprek worden verzonden, worden nog steeds gecodeerd op hun eigen computer en alleen dan verzonden. Aan de andere kant vindt de decodering plaats. Buitenstaanders, inclusief de exploitanten van Cryptocat, kunnen niet lezen. Wie wil helemaal aan de veilige kant, kun je onderhandelen uw eigen cryptocat server en de toegang met de uitbreiding het.

Mogelijk gemaakt door Blogger.