De meeste Duitsers plaatsen de kerstboom op

Kerstmis is een speciale tijd - maar niet alles wat vanzelf spreekt, iedereen komt praktisch samen. Elke derde persoon laat bijvoorbeeld een boom weg. eine Een kerstboom in het bos wordt zelden geslagen, maar iets minder dan de helft van de Duitsers geeft de voorkeur aan een echte boom voor een feestje.

Kerstmis is een bijzondere tijd - maar niet alles wat vanzelf spreekt, iedereen is praktisch betrokken. Elke derde persoon laat bijvoorbeeld een boom weg.De kerstboom blijft populair, volgens een enquête. 43 procent van de Duitse burgers wil dit jaar een echte kerstboom bouwen, blijkt uit een representatieve enquête van het opinieonderzoeksinstituut YouGov. Daarom geeft 17 procent van de respondenten de voorkeur aan een kunstmatige kerstboom. Aan de andere kant wil 36 procent het zonder de kerstversiering.De stadia van de kerstboom


De kerstboom heeft vele ontwikkelingsstadia doorlopen, legt de kerstonderzoeker en auteur Prof. Manfred Becker-Huberti uit Grevenbroich uit.

Paradise Tree: De oorsprong van de kerstboom dateert Paradise spel dat in de Middeleeuwen werd genoemd vlak voor de kerst kerststal spelen. Een paradijs boom namen ze een kerstboom, omdat hij nog groen in de winter was. Om de takken hingen zij rode appels, ontwikkeld op basis van hen later kerstballenSugar Tree. Nam De middeleeuwse gilden over de paradijs boom en werkte hem na verloop van tijd een gecrashte met snoep geschenken boom naar beneden. Na het feest van "Sugar Tree" was "abgeblümelt" door de kinderen.Lichterbaum: De protestantse adel bewoonde de tot dan toe onverlichtte boom in de 17e eeuw met kaarsen. De geschenken zijn nu onder de boom geplaatst. Na verloop van tijd werd de boom van het licht overgenomen door de protestantse bourgeoisie en geëxporteerd naar Amerika. In Engeland, de Duitse echtgenoot van Koningin Victoria, Albert van Saksen-Coburg en Gotha (1819-1861) voorzien zijn voor de verspreiding van de boomkerstboom. De katholieken waren de gewoonte over lange sceptisch, maar in 1896 spotte een katholieke Pastor-protestantisme als een "kerstboomreligie". Het was pas na 1900 dat de boom volledig werd aanvaard in alle lagen en denominaties en een kerstboom werd genoemd.

Mogelijk gemaakt door Blogger.