Vertrouwelijk van de baas: collega's geven hints

Wanneer de baas vertrouwelijke informatie vertelt, moeten werknemers het natuurlijk voor zichzelf houden. Iedereen die zich loyaal voelt tegenover collega's, komt echter uit dit dilemma met deze tips van experts.

Als de baas vertrouwelijke informatie vertelt, moeten werknemers het voor zichzelf houden. Iedereen die loyaal tegenover zijn collega's is, is echter in de greep van deze experttips.Medewerkers mogen nooit vertrouwelijke informatie met hun baas delen. Dit geldt zelfs als het informatie is die erg belangrijk is voor een van uw collega's. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer een werknemer moet worden overgeplaatst, maar weet het nog niet, aldus de carrière-adviseur Carolin Lüdemann uit Stuttgart. Omdat de arbeider zichzelf aan het mes levert, als hij de geheime informatie vertelt. Als dat gebeurt, is het vertrouwen van de baas in hem geschokt.Tegelijkertijd is de werknemer vastbesloten. Want hij wil ook loyaal zijn aan zijn collega. "Ik zou proberen de informatie niet door te geven, maar om de collega's voor dit onderwerp te sensibiliseren", zegt Lüdemann. Je kunt de collega dus twee of drie vragen stellen die in een bepaalde richting zijn gericht. Als de medewerker gevoelig was, zou hij de informatie al kunnen raden.Om niet in de problemen te geraken, kunnen werknemers ook proberen het gesprek met de baas kort te houden. "Soms kan zo'n gesprek eindigen voordat je te veel informatie over je collega krijgt", zegt Lüdemann.Als de collega vertrouwelijk


Vertel een collega ongevraagd problemen van zijn privé-leven, die vaak is irriterend voor werknemers. Want zonder hun toestemming Verander het gesprek plotseling uit de professionele naar de particulier niveau, zegt Carolin Lüdemann. Dit leidt tot het feit dat veel ongemakkelijk voelde.

Lüdemann beveelt aan dat in een dergelijke situatie, in de eerste plaats, te analyseren waarom het vertellen van een collega van zijn persoonlijke problemen. Het enige geval is dat de collega echt slecht is en hij hoopt op hulp. "Ik merk meestal dat de collega me om advies vraagt", zegt Lüdemann. Dan probeerde ze te helpen en manieren te vinden om het probleem op te lossen.De andere mogelijkheid is echter dat de collega gewoon graag praat, en bij voorkeur over zichzelf praat. In een dergelijk geval moet de werknemer met pensioen gaan zonder zich schuldig te voelen. "Daar zou ik geen advies vragen of geven", zegt Lüdemann.

Mogelijk gemaakt door Blogger.