Voedingsrapport: meer groenten, minder fruit, te veel vlees

Veel mensen letten op wat ze eten. Het voedingsrapport zegt dat er meer groenten worden geconsumeerd. Tegelijkertijd is de vleesconsumptie nog steeds te hoog. En velen zijn te dik.

Veel mensen letten op wat ze eten. Het voedingsrapport zegt dat er meer groenten worden geconsumeerd. Tegelijkertijd is de vleesconsumptie nog steeds te hoog. En velen zijn te dik.Duitsers eten meer groenten, maar veel van hen zijn nog steeds te dik. Dit wordt aangetoond door het huidige voedingsrapport van de Duitse Voedingsmaatschappij (DGE). In het afgelopen jaar was ongeveer 25 kilo groenten zoals tomaten, kool, bieten, komkommers en peulvruchten per hoofd van de bevolking geconsumeerd. In het geval van fruit daarentegen vielen mensen minder vaak aan. Om consumenten te beschermen tegen misleidende reclame op voedsel is nu een nieuwe EU-richtlijn van toepassing.Tussen 2000 en 2011 steeg de groenteconsumptie per hoofd van de bevolking met gemiddeld 1,1 kilogram per jaar. Ondanks dit bewustere dieet hebben veel mensen overgewicht: ongeveer 60 procent van de mannen en 43 procent van de vrouwen in Duitsland is te dik. Volgens het rapport hebben met name senioren problemen met obesitas: 74 procent van de mannen en 63 procent van de vrouwen in de leeftijd van 70 en 74 jaar hebben te veel gewicht, wat ook te wijten is aan een gebrek aan lichaamsbeweging.


Voor voorschoolse kinderen in bijna Daarentegen hadden alle federale staten tot drie procent verloren en nog erger obesitas met maximaal 1,8 procent. De Duitse Society for Pediatric and Adolescent Medicine had resultaten van de zogenaamde scholen toelatingsexamens geëvalueerd in 2008, zoals het Federaal Consumer ministerie ook aangekondigd op vrijdag.Aigner geëvalueerd het als een positief signaal dat het overwicht terug op pre-school kinderen gaan, "maar of dit trend wordt bevestigd, valt nog te bezien, "zei ze, volgens de release. Het eten organisatie Voedsel Kijk wees erop dat "de obesitas stijgt bij kinderen vooral na de inschrijving."Volgens het hoofd van het Duitse instituut voor voedingsonderzoek, Hans-Georg Joost, zouden extreem suikerhoudende en calorierijke producten moeilijker moeten worden gemaakt voor kinderen en adolescenten. Dit is denkbaar hogere belastingen, zei de arts van het persbureau dpa. Het federale ministerie van Consumentenzaken verwerpt strafheffingen voor "zogenaamd ongezond voedsel".Een andere internationale studie getiteld "Global Burden of Disease Study 2010 (GBDS 2010)", eerder gepubliceerd in Londen, zei dat obesitas het afgelopen decennium een ​​grote zorg is geworden was. Hoewel het in 1990 het tiende was als grootste gezondheidsrisico, staat het nu op de zesde plaats in de wereld. Meer dan 3 miljoen doden in 2010 waren het gevolg van een te hoge lichaamsmassa-index (verhouding tussen gewicht en lengte). Gegevens uit 187 landen werden geëvalueerd.Het blijkt ook uit het dieet rapport dat de DGE schrijft om de vier jaar in opdracht van de federale regering, dat elke man eet ongeveer een kilo vlees en worst per week gemiddeld, maar bij voorkeur 300 tot 600 gram. "We eten nog steeds veel te veel vlees", zegt Helmut Heseker, DGE president. Het fruit was het andersom. Het zou minder fruiteten Om de consument te beschermen tegen misleidende gezondheidsclaims op reclame voor voedingsmiddelen, is sinds vrijdag een EU-richtlijn in werking. Er moet onder andere niet worden gezegd dat yoghurt het immuunsysteem versterkt. Andere verklaringen werden goedgekeurd door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA). Dit omvat bijvoorbeeld dat vitamine C werkt tegen vermoeidheid en het immuunsysteem versterkt. Voorstanders van consumenten hebben al kritiek geuit op de regels als te laks.

Mogelijk gemaakt door Blogger.