Zure room, zure room, crème fraiche: is dat niet hetzelfde?

Een geweldig mondgevoel, een mooie melkvet smaak, maar verschillende vetniveaus - dat is hoe zure room, crème fraîche, zure room en co. Anders zijn. Maar welke voedingsmiddelen zijn er? crème fraîche hat eine angenehm frische note. sie eignet sich vor allem als deko auf einem gericht, denn das sauerrahmprodukt bringt reichlich kalorien mit. Crème fraîche heeft een aangenaam frisse toon. Het is met name geschikt als een deco op een gerecht, omdat het zure roomproduct veel calorieën bevat.

Moet de soep romiger zijn? De jus op saus verlengd? Het dessert kreeg dat bepaalde iets? Daarna gaat het handvat in de richting van koelkast tot crème, zure room, zure room en crème fraîche. Maar wat neem je voor waarvoor? En wat zijn de verschillen tussen de producten?In het geval van zoete room en zure room verschillen ze natuurlijk van smaak. En met het vetgehalte, is het antwoord de Berlijnse voedingsdeskundige Ute Gola.Om room te krijgen, wordt vandaag melk gecentrifugeerd - de vetrijke room scheidt zich af van de magere melk. Voor zure roomproducten zoals zure room of crème fraîche zijn toegevoegde melkzuurbacteriën toegevoegd. Afhankelijk van of de crème mild is aangezuurd met behulp van bacterieculturen of niet, is het een zuur of zoet roomproduct.Zure room, zure room en crème fraiche hebben een vergelijkbare consistentie, namelijk romig en stevig. Schmand smaakt milder, is minder zuur en in het algemeen niet zo rijk aan vet als zijn Franse relatieve crème fraîche, zegt Isabelle Keller van de Duitse Nutrition Society (DGE) in Bonn. Schmand is een lepelvrije versie van zure room, die gemiddeld 20 tot 24 procent meer vet bevat. Zure room en zure room zijn all-rounders uit de koelkast - ze verfijnen sauzen, zijn geschikt om te bakken of als basis voor dips.Heidrun Schubert, voedingswetenschapper bij het Beierse consumentencentrum, heeft geconstateerd dat kennis over producten zoals room of zure room vaak verdwenen is. Ververs het volgende overzicht:Zoete room: zoete room is vloeibaar en heeft een vetgehalte van ten minste 30 procent. Als je het aan een saus wilt toevoegen, let dan op de zuurgraad, waarschuwt Schubert. Als dit te hoog is, bijvoorbeeld vanwege citroensap, bestaat er een risico op coagulatie. Slagroom is het beste vers uit de koelkast en met gekoelde apparaten.slagroom. Slagroom dan lepel-resistente zoete room (40 procent vet) ideaal voor toevoeging aan soepen en sauzen mocht kookvast en zuurbestendigzure room Zure room vast en ten minste 10 procent vet. Het komt uit zoete room, die is aangezuurd met melkzuurbacteriën. Als er te veel warmte snel stolt, is dus zure room het best gebruikt in koude gerechten voor dips en salade dressings, adviseert Ute Golazure room. Zure room is een variant van zure room. Het vetgehalte is 20 tot 24 procent, soms tot 40 procent. Evenals zure room zure room geeft de gerechten een frisse smaak, zegt Isabelle Keller. Als gevolg van het hogere gehalte aan vet, maar zuur flocculaten niet. Zure room is iets milder dan de Franse familieleden die creme fraichezure room / crème fraîche légère. Creme fraiche is ook een zure room product, het heeft een aangename frisse smaak. Zure room ten minste 30 procent, soms 40 procent vet. roeren in warme gerechten, is het niet afschilferen. De handel biedt ook de vetarme versie Crème fraîche légère (15 procent vet).


Foto's zure room, zure room, crème fraîche: is het niet hetzelfde? crème fraîche hat eine angenehm frische note. sie eignet sich vor allem als deko auf einem gericht, denn das sauerrahmprodukt bringt reichlich kalorien mit. geschlagene sahne adelt viele desserts. anders als schmand oder crème fraîche punktet sie durch ihre süße. wer eine suppe lieber süß als säuerlich verfeinern will, kann crème double verwenden. das ist eine löffelfeste süßliche sahne.
Mogelijk gemaakt door Blogger.