Parijse ontwerpers zijn tegelijkertijd glamoureus en somber

Wat is de volgende winter op het gebied van mode? Parijse ontwerpers hebben al de toon gezet: donker. Het glanst en schittert maar nog steeds een beetje. de Beeldzoom De in Marokko geboren Israëlische ontwerper Alber Elbaz toont donkere ontwerpen met sprankelende applicaties.

Ladylike en laid-back: Designers Alber Elbaz (Lanvin) en zijn collega Alexander Wang (Balenciaga) zetten de toon in Parijs voor de mode van de volgende winter. Beiden scoorde punten in de prêt-à-porter shows van vrouwencollecties voor de herfst / winter 2013/14 met uitstekende collecties. Het debuut van de 29-jarige Wang was een van de meest verwachte shows van het seizoen.De New Yorker volgde slim de traditie van het voormalige couturehuis. Plastische jurken, bontjassen met korte mouwen en kostuums met gebogen toppen werden subtiel zwart en wit bewaard. De blikvanger was een marmerpatroon.Ook Alber Elbaz klampte zich vast aan zwart, maar hier en daar verspreidde hij kleurrijk borduurwerk in de vorm van insecten en bloemen erboven. De ontwerpen waren glamoureus en tegelijkertijd geschikt voor dagelijks gebruik.Corsagejurken, chiffonblouses met meerdere lagen en grote overmaatse jassen of kostuums in herenkleding vielen zacht. Gekleurde pelsstukken en opvallende kettingen met kleine boodschappen zoals "Help" of "Love" vervolledigden de collectie.Rochas had zijden pyjama's voor overdag in een preppy-stijl. Veel ontwerpers zijn ook ontspannen voor het volgende seizoen. De tijd van lichtende kleuren lijkt nu voorbij te zijn. "Glamorous somberheid" riep sterrencriticus Suzy Menkes op tot een nieuwe dekking.ontspanning heerst niet alleen in termen van kleding bezuinigingen, maar ook om te kijken naar elkaar. Voor de eerste keer de massa mode gigant HM gepresenteerde ontwerpen aan de modeshows van de top-ontwerpers.De luxe huizen leek niet te duwen. Maar waarom? HM had eindelijk opgenomen in de ronde van Oscar Jurken met de mantel van actrice Helen Hunt vorige week.BalenciagaLanvinSuzy Menkes om de nieuwe modus


insek Zoom afbeelding insect op de schouder: Alber Elbaz is ongebruikelijk sieraden scene. lächel Image Zoom Smiles happy: de Israëlische modeontwerper Alber Elbaz. a Bild-Zoom Herkenbaar aan de hoofdtooi: Manish Arora is een Indiase mode-dennisher. auc Beeldzoom Ook de Franse ontwerper Barbara Bui verbant de lichtende kleuren uit haar collectie.
Mogelijk gemaakt door Blogger.