Studie: mensen beschouwen autonoom rijden onzeker

De auto van de toekomst zou alleen moeten kunnen rijden - aan het stuur zou niemand meer hoeven zitten. De mensen in Duitsland zijn niet bijzonder enthousiast over dit idee, zoals een recente studie aantoont. eine aktuelle studie ergab: wenn weiterhin die möglichkeit besteht, im notfall noch selbst einzugreifen, dann würde sich jeder dritte auf autonomes fahren einlassen. Een recente studie toonde aan dat als er nog steeds de mogelijkheid is om in een noodsituatie in te grijpen, één op de drie zich bezighoudt met autonoom rijden.

De meeste mensen in Duitsland willen in de toekomst ook hun auto besturen en het voertuig niet volledig onder controle houden.Bijna een op de drie (30 procent) kan zich niet voorstellen dat hij in een autonoom voertuig zal reizen, blijkt uit een representatieve studie van adviesbureau Ernst Young (EY). Nog eens 21 procent vindt het onwaarschijnlijk dat ze in zo'n auto zouden zitten, vijf procent weet het niet. Iets meer dan een op de vier (26 procent) zou volledig bereid zijn om in een autonoom voertuig te vertrouwen, terwijl nog eens 18 procent zegt: misschien.Als mensen kans blijven houden om in te grijpen in een noodgeval, zijn mensen ruimdenkend: dan komt één op de drie zeker binnen, waarbij slechts 13 procent categorisch tegengesteld blijft. En over het algemeen staan ​​jongeren en mannen meer open voor autonoom rijden dan ouderen en vrouwen.Alleen als we erin slagen de technologie zo veilig te maken dat deze superieur is aan de menselijke bestuurder, worden handhaving van volledig autonoom rijden op de massamarkt, analyseert EY autodeskundige Peter Fuss. Omdat tweederde van de mensen autonome voertuigen beschouwt volgens de studie, volgens onzeker. Bijna de helft ziet ook onopgeloste aansprakelijkheidskwesties en andere juridische onzekerheden als een probleem. Niettemin is een derde ervan overtuigd dat autonome voertuigen in het algemeen de overhand zullen hebben.


Ernst Young had al twijfels geuit over de gemoedstoestand over autonoom rijden vier jaar geleden. In vergelijking met die tijd zouden meer mensen bereid zijn om de auto onder controle te houden. Maar meer mensen maken zich zorgen over mogelijke beveiligingsproblemen. Rapportage over autonome voertuigen en de perceptie van het publiek is dramatisch toegenomen, beweert ophef. Als gevolg hiervan worden ook de technische problemen die zijn blijven bestaan, duidelijk.Vier jaar geleden was de grootste zorg van mensen dat het rijplezier verloren kon gaan.

Mogelijk gemaakt door Blogger.