Zomerbanden: verwend met keuze

be Veel zomerbanden zijn niet helemaal rond: er is een gebrek aan grip op nat wegdek of slijtvastheid.

Het lijkt een beetje op kiezen tussen toonhoogte en zwavel: zomerbanden hebben vaak het probleem dat ze niet goed hechten als ze nat zijn, of dat ze sneller verslijten.Weinig banden zullen een goede vinden Evenwicht tussen slijtvastheid en hechting op natte wegen. Dit is het oordeel van ADAC en Stiftung Warentest, die samen 33 zomerbanden voor kleine auto's en voor compacte en middenklasse modellen hebben onderzocht. Van de 175/65 R14 geteste banden deden er zes het goed, terwijl de grootste (195/65 R15) er zeven maakte. Geen van de modellen behaalde de beoordeling Zeer goed.De winnaar van de test was in de kleinere dimensie van de Continental ContiEcoContact5, die gemiddeld 62 euro per stuk kost. Vlak achter hen bevinden zich de Hankook Kinergy Eco K425 (53 euro) en de Pirelli Cinturato P1 Verde (61 euro). Ook beoordeeld Good waren de modellen Bridgestone Ecopia EP150 (60 euro), Falken Sincera SN832 Ecorun (51 euro) en Nokian Line (57 euro).Dezelfde modellen van Hankook, Pirelli en Nokian kon 195/65 R15 overtuigen in grootte en krijgt een score van Goed. De winnaar van de test was hier Goodyear Efficient Grip prestaties voor een gemiddelde van 72 euro. Ook met goede snit modellen Dunlop Sport BluResponse (73 euro), Fulda EcoControl HP (63 euro) en de Vredestein Sportrac 5 uit (64 euro).Opvallend is volgens de Stiftung Warentest, dat sommige banden van vorige tests Hoewel betere resultaten in de handling en remmen op nat wegdek. Maar ze zouden tijdens slijtage gedeeltelijk zijn afgenomen. Dit voorbeeld is volgens de testers op een trade-out: Om goed te houden in de natte, moet je meer zacht rubber, maar de moeilijkheid is meestal snellerzomer testband bij test. dezomerbandentest bij. adac. de


al Top banden zomerbanden-test

zet de tijd van zomerbanden dichterbij. Deskundigen hebben daarom elf modellen onder de loep genomen. Hun resultaat: Banden van bekende fabrikanten zijn beter.


clearing richti Opgeslagen winterbanden als het koel en donker

Uit het oog - uit het hart: zo eenvoudig als het niet automobilisten moeten maken als ze zomerbanden monteren op haar auto en op te slaan winterbanden zichzelf.


clearing da winterbanden in de zomer?

Winterbanden zijn verplicht in het koude seizoen. Na dat, maar je moet terug naar beneden, want in de zomer ze hebben duidelijke nadelen en zelfs gevaar opleveren.


clearing
Mogelijk gemaakt door Blogger.