Wat maakt een goed stationwagonontwerp?

Bij het ontwerpen van hun auto's proberen veel fabrikanten hun merk herkenbaar te maken. Sommige trends prevaleren echter parallel bij verschillende providers. Een gesprek met een ontwerpprofessor over wat vandaag belangrijk is bij het ontwerpen van stationwagonmodellen. paol Paolo Tumminelli is professor aan het Design Institute van de TH Keulen.

Iedereen die door de beurshallen in Genève loopt, kan ook talloze stationwagons zien die debuteren op het Autosalon (9 tot 19 maart).Maar wat zijn de nieuwste trends in het ontwerpen van stationwagons? , en wat maakt goed getrokken voertuigen? . Antwoorden van Paolo Tumminelli, professor aan de Design Institute van de Technische Universiteit van KeulenWelke aspecten zijn de huidige wagen ontwerp trendPaolo Tumminelli: Combi blijft Combi, met het maken van twee trends steeds meer merkbaar. Ten eerste, de Sport Wagon: The gepropageerd door Mercedes shooting brake lijn met extreem taps toelopende dak wordt ook door de Porsche Panamera Sport Turismo goedgekeurd. Overall, atletische lijnen zijn populair met vallende dak in het bovenste segment, zie Audi A4 Avant.Nieuwe modellen ingesteld om de identiteit te karakteriseren vanuit een originele cut achterklep -. Bijvoorbeeld, de nieuwe Opel getoond in Genève Insignia Sports Tourer en later de Jaguar XF Sport Brake en Peugeot 508 te schudden de marktTen tweede, de hoge combinatie: de grens tussen wagen en SUV steeds onduidelijk - voorbeelden Mercedes GLC. Opgekrikt stationwagon ook afkomstig zijn van Opel, die moet aanbieden naast de weg gewezen Sports Tourer ook een nieuwe Country Tourer.Wat maakt een geslaagde combinatie van design?Tumminelli: Absoluut: maak een goed combinatieontwerp, ongeacht de opgegeven laadruimte. de goede bereikbaarheid en een slim ontwerp van de kofferbak. De rest is cosmetica.Wat zijn de typische nationale smaakverschillen?


Tumminelli: Er is tegenwoordig weinig sprake van nationale smaak, meer van bedrijfstalen. De massamerken van VW - Volkswagen en Skoda - zijn serieus en benadrukken het nut, dat nu opnieuw wordt aangekondigd bij Volvo. Audi en Porsche komen dichter bij concurrerende sporten met een sterk toelopend dak. Mercedes geeft zichzelf met zachte contouren en vloeiende lijnen nogal romantisch, wat ook te zien is in Alfa Romeo en Jaguar. Jaguar heeft het versere beeld van allemaal. Hyundai is nu Europees, met weinig kalligrafische karakters, zoals die bij Infiniti die nog steeds veel gevraagd zijn. Toyota speelt wild - Prius, Mirai, HR-C - maar blijft zeer conventioneel aan de achterkant van de Avensis.

Mogelijk gemaakt door Blogger.