Arts: hyperactiviteit mogelijk door slaapstoornissen

Ze zijn onrustig en ongericht - maar aandachts - en hyperactiviteitsstoornis ADHD is niet altijd de oorzaak van het rusteloze gedrag van kinderen. Slaapstoornissen kunnen ook worden overwogen. ein gesunder schlaf ist für kinder wichtig. wird er gestört, können kinder am nächsten tag hyperaktiv sein. (bild: patrick pleul/dpa) Een gezonde slaap is belangrijk voor kinderen. Als ze gestoord zijn, kunnen kinderen de volgende dag hyperactief zijn. (Afbeelding: Patrick Pleul / dpa)

Ze zijn onrustig en ongericht - maar aandachts - en hyperactiviteitsstoornis ADHD is niet altijd de reden voor het rusteloze gedrag van kinderen. Slaapstoornissen kunnen ook worden overwogen.Bij 25 procent van de hyperactieve weinig slaap de oorzaak zou kunnen zijn, de chef-arts van het Children's Hospital van het ziekenhuis Porz am Rhein in Keulen, zei Alfred Wiater. "Terwijl de volwassenen zijn moe tijdens de dag voor gebrek aan slaap, kinderen zijn motor zeer actief." Remedie kan soms zelfs een bezoek aan de orthodontist of het oor, neus en keel specialist te maken.Kinderen met vergrote keel of amandelen (adenoids) of kaak problemen, zoals een overbeet, had ademhalingsmoeilijkheden vaak. Ze snurkte en sliep slecht. "Ouders moeten het snurken van hun nageslacht niet zomaar afdoen, volgens het motto" Papa snurkt ook ", zei Wiater ter gelegenheid van de 19e jaarlijkse bijeenkomst van de Duitse vereniging voor slaaponderzoek en slaapgeneeskunde in Mannheim. "Hoe eerder de kinderen worden behandeld, hoe beter."


Volgens een onderzoek van de Universiteit van Keulen, waarvoor ongeveer 13.000 ouders en hun kinderen gedurende vier jaar werden geobserveerd, wordt een derde van de slaapstoornissen gemeld door de ouders. helemaal niet opgemerkt. Ook zouden orthodontisten gevoelig moeten zijn voor het probleem, vroeg Wiater. "Als ze niet op tijd worden behandeld, kunnen de gevolgen onomkeerbaar zijn en onderzoeken tonen aan dat slaapstoornissen vaak leiden tot slechtere prestaties op school."Naast organische oorzaken zijn er ook psychologische redenen voor slaapstoornissen van het nageslacht. De symptomen zijn talrijk: de kinderen slaapwandelen, hebben nachtmerries - volgens Wiater lijdt 40 procent van de basisschoolleerlingen eraan - of knarsen hun tanden terwijl ze slapen. Het feit dat de nakomelingen 's nachts onrustig in bed rollen, kan verschillende redenen hebben. Gebrek aan slaaphygiëne is de top van de lijst voor Wiater. Ouders moeten ervoor zorgen dat hun kinderen elke avond op dezelfde tijd naar bed gaan. Tv-, pc - of videogames moeten eerder taboe zijn. "Firm slaap-waakzaamheid is uiterst belangrijk, net als bij het naar bed gaan," zei de arts.Stress in het gezin of op school kan ook een gezonde nachtrust verstoren. "Hoewel er nog steeds geen studies zijn, maar ik de indruk heb dat pesten van kinderen in toenemende mate een rol speelt bij slaapstoornissen", zei de arts.

Tot zaterdag bespreken meer dan 1800 artsen in Mannheim op de laatste Bevindingen en behandelmethoden voor slaapstoornissen en slaapstoornissen.

Mogelijk gemaakt door Blogger.