Honda CBR 600 F: Geen half ding

De Japanners hebben het F-model tot een nieuw leven gebracht. lücke wieder geschlossen: die honda cbr 600 f. Opening weer gesloten: de Honda CBR 600 F.

In het Honda 600-programma was er de laatste jaren een kloof tussen de onopgesmukte Hornet en de CBR 600 RR voor sporters. Fans misten de gulden middenweg, het compromis tussen voorruit tours en brisker rijden, zoals eens belichaamd door de CBR 600 F. Dit was ooit gemuteerd naar de CBR 600 RR, een volbloed racer, met de sport tourer fans kan nu weinig doen.



Nu Honda heeft een query en de "F" tot leven gebracht de tweede, minder atletisch, minder duur en meer geschikt voor dagelijks gebruik dan de RR gehad. Hoewel de techniek van het sturen van de volledige kuip komt volledig uit de niet-beklede Hornet, maar dat betekent niet zorgen te maken over de bestuurder. Door de korte stuur, waarachter de piloot zit zeer kommod, elke relatie vermoeden snel verliest



Ook de motor gaat onafhankelijk. De 600 runs mate trillingsvrij over het gehele toerentalbereik, ligt rond maar vasthoudend om energie af te, Wie een 1000 wil volgen, moet zijn opwindende vreugde gebruiken. Om 7500 maakt de uitvoering een goede sprong, bij 10.000 is er weer een extra boost. Vooral bij hogere snelheden sist de CBR 600 F mooi van de stompe uitlaat; daaronder is het akoestisch nauwelijks waarneembaar.



Als je snel op weg wilt zijn, moet je veel werk verzetten. Wat de bestuurder betreft, is de goed functionerende zesversnellingsbak een goede deal. Ons verbruik was acceptabel op 6,1 liter per 100 kilometer, wat dankzij de 18,5-liter tank een bereik van ongeveer 300 kilometer bereikt. De verstelbare ophanging is strak genoeg voor atletisch gebruik op de thuisbaan en tegelijkertijd comfortabel genoeg om de schijf te beschermen. Maar het is gewoon een knaller om de CBR 600 F aan te zetten. Hellingsveranderingen zijn eenvoudig vanuit de hand. In lange en snelle bochten is de Honda zo verweven met de weg. De remmen met zes zuigers beheersen dit allemaal tegelijk, die ook standaard worden ondersteund door gecombineerde ABS.



We hebben geen echte tekortkomingen ontdekt tijdens onze tours. Vanwege het ontwerp zit de Sozia iets naar voren gebogen, als ze de bestuurder wil vasthouden. De meesten van ons storen ons aan de langgerekte fittingen, de Honda die onlangs is geïnstalleerd, vooral aan de bovenkant van de toerenteller, die moeilijk te lezen is voor grote piloten. We misten ook een versnellingsindicator.



Zo niet, de Japanners erin geslaagd een mooie worp. Daarvoor heb je de dealer scroll 8990 euro op de tafel. Dat niet te veel



Beknopt profiel



Honda CBR 600 F :. viercilinder viertakt lijnmotor, cc 599, 102 pk, 64 Nm bij 10 500 omw / min, tip 230 km / h wielbasis van 1435 mm, hoogte 800 mm, gewicht 211 kg met een volle tank, verbruik 6,1 l / 100 km, 8990 Euro prijs. HJM

Mogelijk gemaakt door Blogger.