"Trimmfit": Steel het lichaam buitenshuis

Voor atleten die het natte zomerweer willen trotseren, bieden ze de "trimfit" - systemen aan. Met het 'kleinste outdoor-fitnesscentrum ter wereld' kan het hele lichaam gratis worden getraind. er ist der erfinder der "trimmfit"-anlagen: jean-philippe klaack. (bild: dpa) Hij is de uitvinder van de "trimfit" - apparatuur: Jean-Philippe Klaack. (Afbeelding: dpa)

Voor atleten die het natte zomerweer willen trotseren, bieden ze de "trimfit" - systemen aan. Met het 'kleinste outdoor-fitnesscentrum ter wereld' kan het hele lichaam gratis worden getraind.Zonder de handvatten van koud metaal los te laten, neemt hij twee stappen terug en verplaatst hij het zwaartepunt van zijn lichaam naar voren. Steeds opnieuw strekt hij zijn armen naar voren en duwt zijn bovenlichaam omhoog en laat hem weer vallen. Dit gevecht tegen de zwaartekracht is de beste manier om spieren op te bouwen, legt Jean-Philippe Klaack uit.


regendruppels slaan op het gezicht van de personal trainer. Maar de Hamburgse "Schietwetter" weerhoudt Klaack niet van de training op de vrij toegankelijke "Trimmfit-faciliteiten" op de Alster. De uitvinder van deze fitnessapparaten doet wekelijks twaalf uur aan beweging.In de buurt van de Krugkoppel-brug trotseert het fitnessapparaat de wind met in totaal tien stevig vastgeschroefde metalen elementen. Elegant gebogen ijzeren staven wachten geduldig totdat iemand zijn zijgrepen om pull-ups, push-ups of andere oefeningen doet. Een metalen tafel buigt voor de Alster en zou graag het lichaamsgewicht van een atleet die zijn rug traint houden."Trimmfit is het kleinste openluchtfitnesscentrum ter wereld", zegt Klaack terwijl zijn bovenlichaam de ijzeren staaf nadert. In slechts vier vierkante meter konden vijf spieroefeningen worden beoefend met vijf basisoefeningen. Bovendien helpt het nieuwe fitnessconcept mensen om tijd efficiënt te gebruiken. De weg naar het systeem is al onderdeel van de training - "Trek gewoon schoenen aan en ga los!"Er zijn vier van deze tijdefficiënte trainingsmogelijkheden in Hamburg. Nationwide, een totaal van twintig faciliteiten voor fysieke activiteit nodigen uit. Bij de ontwikkeling van het Trimmfit-concept was Klaack niet alleen toegewijd aan functionaliteit, maar ook aan esthetiek. Het is belangrijk voor hem dat de apparaten er goed uitzien: "Design is - naast sport - mijn tweede passie!"Een van de elegante trimfit-systemen kost ongeveer 8.000 euro inclusief installatie. Volgens zijn woorden heeft Klaack het tot zijn levenswerk gemaakt om mensen aan te moedigen om te verhuizen. Gezondheid is voor hem 'de centrale waarde'. Zijn kosten voor de trainingsfaciliteiten zouden door sponsors worden geherfinancierd.Als je wilt, kun je de vijf trimoefeningen laten doen door lachende schoonheden op YouTube. Het digitale model heeft sommige mogelijk al gemotiveerd om op de apparaten te trainen. Klaack weet echter dat deze niet voldoende zijn als motivatie alleen. De voormalige paaldanser, triatleet en extreme atleet denken: "echte motivatie komt van succes."

Mogelijk gemaakt door Blogger.