Studieopvoeding: kinderen met een gevoel voor rechtvaardigheid

14.11.2013 lau Volgens een studie van de kinderhulporganisatie World Vision zijn armere kinderen in Duitsland veel minder tevreden met hun leven. Zelfs zevenjarigen hebben een uitgesproken rechtvaardigheidsgevoel, zelfs met betrekking tot discriminatie tegen anderen. Een nieuwe studie toont ook aan dat armere kinderen veel minder tevreden zijn met hun leven.



Wat is rechtvaardigheid? Die deelt met anderen en laat niet alleen iemand staan ​​die op die manier wordt beantwoord door een zevenjarige en een tienjarige: dat iedereen hetzelfde wordt behandeld en dezelfde kansen heeft. Een totaal van 2500 kinderen in de leeftijd tussen zes en elf jaar werden in Duitsland geïnterviewd voor de studie 3rd Vision, gericht op rechtvaardigheid. De kinderhulporganisatie in Berlijn heeft net resultaten gepresenteerd. Conclusie: Slechts een op de twee denkt dat alles in Duitsland redelijk is.



In Duitsland worden vooral armere mensen oneerlijk behandeld, vindt meer dan de helft van de kinderen. 40 procent zei dat dit ook mensen van buitenlandse afkomst treft. In het gezin en onder vrienden, daarentegen, voelt 90 procent van de kinderen zich redelijk eerlijk behandeld, op school ongeveer 80 procent.



Ook werd duidelijk dat armere kinderen aanzienlijk ontevredener zijn over hun leven dan leeftijdsgenoten uit de hogere sociale klassen. Terwijl uit boven - en middenklasse, ongeveer 90 procent van de zes volledig tevreden zijn tot elf jaar en voel me goed ondersteund door ouders en leerkrachten, tot bijna 30 procent van de kinderen uiten van bescheiden negatief of op zijn best neutraal.



is het weer verbazingwekkend hoe duidelijkheid kinderen kijken naar hun omgeving en hun medemensen en te evalueren, zei jeugd onderzoeker Prof. Sabine Andresen, die het onderzoek samen met de sociale wetenschappers Prof. Klaus Hurrelmann geleid. Het is triest dat er weinig is gebeurd met betrekking tot kansarme kinderen.



Volgens de studie hebben kinderen uit kansarme sociale klassen ook de laagste mogelijkheden tot zelfbeschikking in het dagelijks leven. Terwijl een totaal van 90 procent van de kinderen - afhankelijk van hun leeftijd - voor zichzelf beslist met welke vrienden ze ontmoeten en wat ze in hun vrije tijd doen, kunnen slechts drie van de vier kinderen van een bescheiden achtergrond dit doen.



Als gevolg hiervan moet worden aangenomen dat ongeveer een vijfde van de kinderen vanwege hun sociale achtergrond beperkt blijft in hun ontwikkelingskansen, concluderen de onderzoekers. De kinderen werden ook gevraagd naar hun vrijetijdsbesteding en het schoolleven. Net als in de twee voorgaande studies van 2007 en 2010 lag de focus op de subjectieve beleving van de kinderen.



Meer over de kindervisie van de Wereldvisie

Mogelijk gemaakt door Blogger.