Voedingsrapport: steeds meer mensen met overgewicht

Overgewicht als een normale conditie? In een overwegend sedentaire samenleving met een overvloed aan voedsel is dik zijn normaal. De mens is gemaakt om fasen van honger en gebrek te overleven. werde Worden mensen met een normaal gewicht al snel een minderheid? Voor mannen tussen 30 en 35 zijn ze dat al.

Overgewicht zoals normaal? In een overwegend sedentaire samenleving met een overvloed aan voedsel is dik zijn normaal. Mensen worden gemaakt om perioden van honger en gebrek te overleven.Volwassenen in Duitsland worden dikker. Mannen van normaal gewicht zijn al in de minderheid vanaf halfweg 30, zoals blijkt uit het huidige voedingsrapport van de Duitse Voedingsmaatschappij (DGE). Bij vrouwen en mensen met overgewicht opwegen tegen tot de leeftijd tussen de 55 en 60 jaar als voorzitter van de DGE, Helmut Heseker gemeld. "Het overgewicht neemt van jaar tot jaar toe, het is de normale toestand in een sedentaire samenleving met voedseloverschotten", zei de professor aan de universiteit van Paderborn.


Volgens het rapport heeft gemiddeld 67 procent van de mannen en 53 procent van de vrouwen in het volwassen leven te zwaar, 23 procent van de mannen en 24 procent van de vrouwen heeft zelfs overgewicht, dus zwaarlijvig. Obesitas bevordert vaatziekten, gewrichtsproblemen, diabetes en hypertensie, evenals kanker. Naast de gezondheid van het sterke overgewicht heeft dit ook economische gevolgen: in Duitsland heeft het de gezondheidszorg in 2010 naar schatting 17 miljard euro gekost.is de trend naar hoge obesitas vooral tussen 1999-2009 sterk toegenomen in Duitsland - in tegenstelling tot in de Verenigde Staten, Australië, Frankrijk en Zweden. "De dikten worden steeds dikker," zei Heseker. De lagere sociale klassen zijn meer getroffen. Wie was 40 jaar al erg overgewicht, zijn levensverwachting Daling van zes tot acht jaar.De oorzaken van obesitas, de DGE ziet de sedentaire levensstijl en gebrek aan lichaamsbeweging en de toenemende consumptie van voedingsmiddelen met een hoge energiedichtheid. Daarnaast speelt de genetische aanleg een rol: "Bijna alle mensen hebben het vermogen energiedepots te maken om nieuwe vetcellen te vormen en te vullen," zei Heseker. Ze werkten op dezelfde manier als mensen uit het stenen tijdperk, die ook fases van honger en gebrek moesten overleven. In het bijzonder waarschuwde de DGE voor suiker gezoete dranken. De energie die door dranken wordt opgenomen, wordt niet door het lichaam waargenomen en heeft geen invloed op de mate van verzadiging.Heseker verklaarde positief dat het aantal kinderen met overgewicht in sommige staten niet is toegenomen of zelfs is afgenomen. Misschien was het mogelijk om meer ouders bewust te maken van het gewicht van hun kinderen, zei Heseker. De all-clear kan echter nog niet worden gegeven.

Mogelijk gemaakt door Blogger.